Ziua cu pozele de la spate

Când eram însărcinată m-am întrebat, și am fost întrebată de o prietenă, dacă voi fi acel tip de mamă care postează des pe Facebook poze cu copilul. Am știut încă de pe atunci că există un singur mod în care voi face asta.

De-a lungul timpului, de când sunt utilizator de social media, am trecut prin diverse etape: perioada muzicii (postam des ce melodii ascultam), perioada succesului căsniciei profesionale (adică acea perioadă în care trăiam mult din punct de vedere profesional și postam muuult despre ce munceam), perioada prieteniilor (acea perioadă în care mi-am arătat dragostea prin poze, cuvinte, emoticons, like-uri), perioada învățării (aș zice că e perioada în care mă aflu acum, o perioadă în care postez rar iar atunci când o fac share-uiesc un articol cu informații pe care le consider utile, valoroase pentru mine și pentru cei din jur).

Nu am fost nicicând pe Facebook în perioada relației personale cu soțul meu. Acea perioadă a apus o dată cu Hi5-ul (acea variantă veche de Facebook) și cu anii mei de adolescență. Așadar nici pozele cu copiii nu m-au reprezentat, mai ales pozele prin care i-aș expune într-un mod evident în care nici pe mine nu mă simt confortabil să mă expun.

Totuși, am nevoia de a împărtăși din ce trăiesc, din ce învăț, din ce sunt așa că pentru mine a funcționat metoda ”pozelor de la spate”. Mă refer la acele poze în care, pentru mine, este despre bucuria (sau provocarea) unei zile din viața unui părinte, și nu despre frumusețea fizică a copilului. Am mai descoperit în ultimele luni că pot astfel să exersez și recunoștința având sentimentul că aparțin unei comunități. Uneori se întâmplă să discut cu vreo cunoștință din gașcă despre ce locuri am mai vizitat, despre ce activități mai facem cu copiii.

Acesta este și motivul pentru care folosesc Instagram pentru a posta poze – adun amintiri și motive de recunoștință având și niște oameni alături, din gașca mea restrânsă, fără să îmi calc acest principiu al respectării intimității copilului.

Pentru mine este despre frumusețea momentului, a amintirilor noastre împreună, nu despre frumusețe fizică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.