Ce mai citim#2

De când nu am mai scris pe blog au apărut la mine acasă mai multe cărți, încă un copil, încă un patruped. Așadar, cu doi copii mici, un cățel și o pisică alături vă împărtășesc ce mai citesc. 

Am decis să îmi țin evidența cărților citite pe Good Reads. Pentru că sunt omul rezultatelor, am o stare de bine când bifez încă o carte citită, când îi dau rating sau las un review. Și, bineînțeles, îmi place mult să văd câte cărți am citit deși încerc să nu las dusă de valul cifrelor pentru că risc să citesc doar de dragul de a mai bifa încă o carte, și nu savurez cartea așa cum ar merita lectura în sine. 

Două cărți din zona beletristică foarte frumoase, pe care le recomand cu încredere (și) părinților pentru că au niște lecții foarte utile, notate subtil sunt următoarele: 

Tatăl celuilalt copil este povestea unui băiețel care nu vorbește după normele sociale (la timp, suficient de mult sau de bine) așa că familia pune presiune pe el. Își găsește totuși sprijinul la un membru al familiei. E o poveste duioasă și dureroasă, utilă tare părinților care au copii mici. Pe mine m-a ajutat să nu mă stresez cu ritmul de vorbire al Marei (am citit cartea când Mara era bebeluș). 

Bunica mi-a spus să îți spun că îi pare rău este prima carte a lui Backman pe care am citit-o și am fost iremediabil cucerită de acest autor. Am avut-o mereu în minte pe străbunica mea minunată ân timp ce am citit povestea Elsei, o fetiță de 7 ani care trăiește cu părinții săi divorțați, care își motivează tatăl (introvert, l-as numi eu) să asculte Harry Potter ca să știe ce și cum să discute cu ea și care intră în lumea de poveste a bunicii sale. 

Ambele cărți îmi par a fi despre acceptare, despre a descoperi despre ce este vorba de fapt în spatele unui comportament pe care copilul îl are, de a săpa dincolo de primele gânduri pe care noi, părinții, le avem despre o situație pe care o întâlnim în relația cu copiii noștri. Am plâns când am citit ambele cărți, am avut momente în care am luat câte o pauză de la citit ca să fiu sigură că le savurez așa cum merită. 

Le văd ca pe cărți foarte bune de făcut cadou părinților care sunt cititori însă nu sunt convinși de cărțile de parenting. 

Happy reading time să avem! 

CategoriesCe mai citim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.