Prost e ala care da, asa zice o vorba. Eu nu mai dau la Golden Stone.

Se întâmplă ceva foarte prost cu managementul restaurantelor din zona Ciric. Și este păcat! Dacă îi cunoașteți pe managerii celor două restaurante – La Ciuperca și Golden Stone – spuneți-le să se ia de-o mână și să se arunce în apă atunci când e mai rece ca să se trezească la realitatea businessului pe care îl conduc. Iar dacă le știți adresele de e-mail atunci vă rog să mi le scrieți pentru că vreau musai să le trimit câteva invitații la evenimente cu oameni mai pregătiți ca ei, poate așa învață câte ceva despre ce înseamnă pregătirea angajaților, calitatea serviciilor oferite și cum fericirea angajaților la locul de muncă îți influențează fluxul de clienți și, implicit, cifra de afaceri (care doare cel mai tare at the end of the day!). 

La Ciuperca am mers o singură dată și v-am povestit aici de ce nu mă voi mai duce niciodată. La Golden Stone am mers de vreo patru ori și de fiecare dată s-a întâmplat câte ceva care să mă facă să zic că nu știu dacă mă mai duc acolo. Azi am decis însă că nu mă mai duc niciodată la Golden Stone. Dacă o să am chef să beau o cafea la Ciric atunci o să îmi fac una la cafetiera mea de acasă, o voi pune într-un termos, mă voi urca în mașină și mă voi duce  frumușel pe marginea lacului, voi sta cu fundul pe iarbă, și îmi voi savura cafeaua. Oare de ce? Merg la un restaurant să beau cafea pentru a trăi o experiență, nu pentru că nu pot să îmi fac o cafea singură acasă. Acea experiență este direct și puternic influențată de ospătar/chelner. 

Nu știu ce le face șeful de la Oscar angajaților de acolo dar serios că sunt cei mai faini pe care i-am văzut în Iași. Știți ce au ei și cei de la Golden Stone și La Ciuperca nu au avut? Bun simț. Și respect pentru clienți.

Știți ce este și mai trist? Nu este vina angajaților atunci când se poartă așa cu clienții ci este în mod direct vina persoanei din conducere pentru că ori angajații nu sunt mulțumiți și fericiți și inevitabil transmit asta, ori managementul este atât de leneș și nepregătit încât nu monitorizează activitatea și nici nu dă feedback. Aa, ca să nu mai zic de lipsa investiției în formarea ospătarilor/chelnerilor. 

Închei cu o vorbă: nu e prost cel care primește, ci prost este cel care dă. Morala: dacă eu mă voi mai duce la Golden Stone atunci eu voi fi fraiera pentru că eu voi da în continuare bani pentru niște servicii groaznice; dacă managementul de la Golden Stone alege în continuare să plătească salarii unor angajați nepregătiți și fără bun simț atunci el este fraierul, nu angajatul. 

 

 1. Laura says:

  Nu știu cum o fi fost La Ciuperca și Golden-ul pe vremuri, eu am fost de câteva ori în fiecare, înainte de renovare. Dacă ignorai interiorul care e destul de ok amenajat, atmosfera de crâșmă e la ea acasă. În momentul în care mi s-au adus niște pahare jegoase cu ceva uscat pe fundul lor, probabil nu fuseseră spălate de la ultimul client, ci doar lăsate să se usuce, i-am zis frumos tipei care ne servea că nu mai vreau pahar și o să beau direct din sticlă, cu paiul…. ca la crâșmă.

 2. Anca Gilca says:

  Pacat de aceasta situatie. Zona este absolut superba iar problemele acestea sunt rezolvabile daca exista bunavointa si dorinta din partea persoanelor din conducere.

 3. Ai dat sfaturi bune, se cunoaste ca ai multa experienta in munca cu voluntarii, parteneri si clienti.
  Mai mult ca sigur patronii celor doua localuri nu se vor invata minte nici daca vor da faliment. Probabil vor da vina pe personal si pe ieseni.
  Articolul tau m-a convins sa nu merg acolo, nu vreau sa arunc banii degeaba pe geam si sa plec de acolo si cu ceva frustrari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.