Nu aruncati caietele copiilor vostri.

Aceasta este rugămintea mea pentru voi: nu aruncați caietele copiilor voștri.

Știți despre ce vorbesc. Este acea perioadă din an în care, o dată cu finalizarea anului școlar, faceți curățenie în bibliotecă și aruncați ce nu vă mai trebuie: caiete pline cu teme și notițe, culegeri și cărți de care nu mai aveți nevoie anul viitor, carioci care poate vi se pare că nu mai scriu ca atunci când le-ați cumpărat, blocul de desen, acuarelele. Așa făceam și eu și fratele meu în săptămâna în care luam vacanță.

Vă rog însă să nu le aruncați. Puneți-le deoparte apoi sunați-mă sau scrieți-mi și eu voi veni să le iau de la scara blocului vostru. Haideți să le strângem pentru niște copii din Vaslui care nu vor avea ce pune în ghiozan la toamnă.

Păstrați acele caiete care au scrise doar primele zece pagini pentru că le vom rupe și un copil va utiliza apoi caietul. Păstrați culegerile care nu vă mai sunt de folos pentru că oricum veți regreta că ați dat bani pe ele când le veți arunca; un profesor sau un învățător de la țară nu are materiale pe care să le foloseasă în lucrul cu copiii. Păstrați acele cărți care au trecut de vârsta copilului vostru și care simțiți că vă ocupă loc degeaba pe rafturile din sufragerie pentru că biblioteca este un lux pentru cele mai multe școli de la țară. Păstrați tot ce v-ar veni să aruncați. În loc să le puneți în pungi care apoi să ajungă la container, sunați-mă sau scrieți-mi și eu le voi sorta, le voi pune deoparte pentru copiii unei școli din Vaslui.

 Încă nu am ales comuna și școala, sunt în etapa de cercetare. Vreau să mă asigur că îi vom ajuta pe aceia care chiar au nevoie, pentru care noi suntem cam singura soluție. Până la 15 august însă vă voi putea spune la cine va ajunge pachetul vostru. Nu vreau însă să pierdem timpul, să pierdem resurse. Acum este momentul în care voi faceți curățenie în biblioteca fiului sau fiicei. Acum este momentul în care eu vă pot îndemna să vă gândiți la rugămintea mea.

Vă mulțumesc și trimit către voi toate gândurile mele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.