Cand pui pariu cu tine

Atunci vrei mai mult ca niciodată să îți iasă lucrurile, să fii tu cel care câștigă.

Cele mai valoroase pariuri pe care le punem sunt cele în care de ambele părți ne aflăm noi. Ai zice că mereu suntem noi implicați dar miza e mai mare când ceva din partea noastră emoțională este pus în joc. Vrei să câștigi chiar dacă știi că e posibil, ca aici, ca într-un pariu sportiv în care ești sigur că ai ales cifrele potrivite, să nu câștigi tot ce-ai pus pe masă.

Se spune totuși că din fiecare joc în care ne implicăm câștigăm ceva: îndemânare, pricepere, experiență, prieteni, cunoștințe, răbdare, notorietate sau bani. Între toate acestea poate fi pus un „și” pentru că, exact ca într-un clasament Liga 1 România, se duce vestea despre tine și în funcție de poziția din top le poți câștiga pe toate. Sau poți să câștigi doar o parte dintre acestea și te ambiționezi cu dorința de a obține mai multe data viitoare.

Cum faci să obții mai multe? „Mai bagi o fisă”again and again, exact ca prima dată, sau cauți să schimbi ceva? Oamenii din jurul meu, cei mai buni decât mine, spun că trebuie să analizezi, să identifici ce ai greșit, să repari pentru data viitoare ceea ce ține de tine și, cu privire la factorii care deja nu mai țin de tine, să ai și puțin noroc. Sau puțină magie, cum îmi place mie să cred că avem cu toții în viața noastră.

In ultimul timp am jucat un fel de joc, n-as ști să vă spun care e. Doar îl recomand. E acel tip de joc în care pui pe masă totul și vrei să obții totul sau nimic. Dacă nu obții totul nu îți place pentru că ceea ce e diferit de totul ți se pare că e egal cu nimic. Dar când ieși din cercul jocului desenat de tine și privești din exterior îți dai seama că nu pierzi nimic niciodată, indiferent de rezultatul final. Pentru că mereu vei câștiga unul dintre premiile enumerate mai sus. Trebuie doar să vrei să le vezi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.