Despre ce iese cand pui si tu mana.

Ca și voi sau ca cei mai mulți dintre voi, locuiesc în apartamentul unei persoane căreia îi plătesc chirie în fiecare lună. În acest apartament am găsit aproape tot ce ar avea nevoie un om ca să îi fie bine. Cu toate acestea binele nu l-am simțit până când nu am pus mâna și am personalizat apartamentul, până nu am pus mâna și am dat un sens bucăților de mobilă. Așa că am dat o semnificație rafturilor bibliotecii: am creat raftul călătoriilor unde stă cu nerăbdare colecția Traveler de la National Geographic, raftul relaxării pure pe care poposesc cărțile din colecțiile Adevărul și, bineînțeles, cărțile lui Jules Verne. Nu lipsesc nici rafturile de business și dezvoltare personală cu cărți achiziționare în ultimul an de pe okian.ro și publica.ro.

La a da un sens diferitelor lucruri din apartament ne ajută și Dafi: pe unele le strică, pe altele doarme, de pe altele cade și tot așa până când avem câte o amintire frumoasă în orice colț al apartamentului ne-am uita.

Și în cartea Musai List a lui Octavian Pantiș am găsit importanța amenajării locuinței: “Locuința noastră e chiar a noastră în măsura în care ne ocupăm de ea. Nu zice nimeni să le faci tu pe toate, dar dacă găsești din când în când timp pentru mici amenajări sau reparații, s-ar putea să ai plăcuta surpriză că te simți bine.”

Noi ne-am găsit timp după ce ne-am întors din Norvegia (inspirați de ce am văzut acasă la prietenii noștri) să ne personalizăm un perete. N-aș putea spune că e meritul muncii mele pentru că nu am făcut eu găurile în perete însă cu siguranță am un sentiment de mulțumire când mă trezesc dimineața și al doilea lucru pe care îl văd este Just another day in paradise.  De cele mai multe ori, primul lucru pe care îl văd dimineața este fețișoara lui Dafi.

Faceți-vă timp pentru voi și locuința voastră. Ajutați-vă locuința să fie mai primitoare și să vă facă să vă simțiți mai ceva ca acasă la mama și să aveți și sentimentul acela specific replicii “Eu am făcut-o!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.