L-am cunoscut pe Lorand.

Lorand, speaker care are un prenume simplu si un nume de familie prea complicat, a fost ieri în Iași, a ținut un discurs despre cum să îți crești afacere. A prezentat 21 de pași. Dar nu cu asta vreau să încep ci cu faptul că până săptămâna trecută, când Costi mi-a recomandat seminarul, nu știam cine e Lorand, ce treabă are el la Iași și de ce s-ar înscrie ieșenii la un eveniment de-al lui. Nu puteam să merg la un eveniment al unei persoane despre care nu știu nimic așa că am căutat câte ceva despre el și am aflat că este unul dintre cei mai buni speakeri din țară, ba chiar a primit și premii care îl desemnau ca fiind cel mai bun, și un trainer foarte bine cotat.

Cu toate astea eu m-am înscris cu scepticism, cu gândul că iar voi auzi un om de vânzări cum îmi spune că trebuie să gândesc pozitiv și să am atitudinea potrivită și totul se va împlini exact așa cum visez eu noaptea. M-am înscris cu scepticism și pentru că nu cred în lucruri care se promovează ca fiind organizate în pași (deși trebuie să fie și alea organizate cumva). M-am înscris și am intrat aseară cu scepticism în sala în care avea să vorbească Lorand pentru că știam că voi vedea și asculta un alt om care crede că vorbește bine în public, care crede că face glume bune și care crede că este cel mai bun în domeniul său. M-am înșelat într-un procent destul de mare.

Lorand chiar e un speaker foarte bun, a demonstrat că a încercat mare parte din lucrurile despre care povestește și da, a făcut glume bune. Deci ca speaker m-a cucerit 100%. Aici procentele sunt în regulă. Cu ocazia asta mi-am reamintit că într-o zi vreau să vorbesc la un eveniment TED. Muncesc.

Lorand e un om de vânzări foarte bun, poate să îți vândă ce își propune. Aproape că mi-a vândut cursul lui de vânzări care va fi în perioada următoare la Iași. Vă zic mai acuși de ce “aproape mi l-a vândut”. Mai întâi aș vrea să vă povestesc ce mi-a plăcut cel mai mult din partea destinată promovării cursului său: are două locuri gratuite destinate angajaților la buget pentru că vrea să schimbe ceva în România, vrea să ajute angajații statului să fie puțin mai mult cam cum am vrea noi toți să fie. Adică doamna de la Poștă sau, mai ales, doamna de la Finanțe să învețe să vorbească mai frumos, cu răbdare și fără să mă facă să mă simt ultima incompetentă din țară când merg să îmi plătesc impozitele. Asta da mișcare, Lorand! Îmi place inițiativa și sper să te copieze și alte firme!

Să vorbim de acel procent din “aproape mi l-a vândut”. V-am spus că m-am dus cu teama că voi întâlni un om care e mult prea optimist și entuziasmat încât nu mai simte realitatea de sub picioarele lui. Lorand e un om realist, cunoaște diferite piețe, are experiență însă mie mi s-a părut că îi lipsește acel ceva care să mă facă să am încredere 100% în sursele din care își ia informațiile. M-aș fi dus la cursul lui de vânzări dacă mi-ar fi arătat că nu găsesc în cărți ceea ce mă poate învăța el în cinci ore. Nu zic că nu mă poate învăța însă dintr-un motiv pe care nu știu să vi-l spun am rămas cu sentimentul că pot citi și eu ceea ce mi-a prezentat el despre cursul de vânzări. Poate dacă ar fi pus accentul mai mult pe studii de caz m-ar fi convins. Poate, dar nu sunt sigură pentru că nu știu de ce nu am ieșit totuși din sală convinsă 100%.

Așadar vă recomand să îl vedeți și ascultați pe Lorand data viitoare când vine în Iași  pentru că energia pozitivă și reminderul foarte valoros despre faptul că dacă nu îți miști fundul cu responsabilitate în fiecare zi atunci nu vei reuși nimic le veți găsi! Pentru mine asta a fost valoros din cele trei ore petrecute aseară la eveniment.

CategoriesEvenimente
 1. Shorin says:

  Eu am participat la cateva cursuri despre antreprenoriat, online si offline, si Lorand chiar m-a lasat placut surprins.
  Este genul de trainer despre care citesti in carti, dar nu prea intalnesti in viata reala.
  Anumite informati prezentate de el, desi nu sunt complet noi pentru mine, a reusit sa le prezinte intr-o forma usor de pus in practica.
  Astept sa ajunga prin Constanta sa particip la acelasi seminar la care ai fost deja.

  1. Anca Gilca says:

   Asa este, are o energie de rar intalnesti si sper ca asa o are mereu 🙂 Mie mi-a prins tare bine la atitudine si sper sa mai am ocazia sa il intalnesc. Sa revii si sa imi spui cum a fost la Constanta, te rog, daca ti-a placut. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.