Mi-am dorit să am mai mulți ochi!

Anul acesta vacanța de iarnă cu ocazia sărbătorilor mă găsește în Norvegia. O prietenă bună și dragă locuiește aici așa că o săptămână ne-am zis să o petrecem împreună.

Mai avem două zile pe tărâm norvegian. Două din șapte. Am apucat să vizităm puțin din Oslo și pentru că mai avem de descoperit mâine e zi rezervată tot pentru capitală. Am vizitat orașul Drammen, tot puțin. Cât de frumos se vede acest oraș de la înălțime!

Noaptea de Revelion a fost însă cea care îmi va rămâne în amintire mult timp! Nu am mai văzut niciodată atâtea artificii lansate în același timp din diferite locuri! Orașul Drammen este situat în apropierea capitalei ceea ce a făcut ca noi să putem vedea focurile de artificii din Oslo și orașele învecinate. A fost superb! Tot spuneam în timp ce priveam „I want to have more eyes so I can see all of them in the same time!”. Nu știam în ce direcție să mă uit ca să fiu sigură că nu voi rata nimic!

via

Ca în reclama de la Omo mi-a mers mie capul preț de vreo 20 de minute. A meritat din plin fiecare mișcare!

Roar, gazda noastră norvegiană, ne-a spus că, în medie, familiile din Drammen au cheltuit cam 100 RON pe artificii și așa este în fiecare an: fiecare familie iese în fața casei la ora 12, aprinde artificiile și rezultă spectacolul colorat!

Norvegia este o țară superbă pe care nu o poți vizita într-o săptămână. Vorbesc prostii: Oslo, Drammen și împrejurimile nu pot fi vizitate în șapte zile. Deși am citit despre asta nu am crezut până nu am văzut: foarte puține ore pe zi este lumină aici. Acesta este și unul dintre motivele pentru care noi am dormit până foarte târziu – se luminează la ora 10 iar la ora 16 este deja întuneric. Cam cinci ore pe zi ne-au rămas pentru plimbări și vizite iar o parte din acest timp e dedicată și mersului cu mașina pentru a parcurge distanțele de la un punct la altul.

Deocamdată vreau să ne bucurăm de amintirea artificiilor din noaptea de Revelion. Vă povestesc zilele următoare despre vizitele la Oslo, bătăile cu zăpadă și orașul Drammen.

Un an nou fericit vă doresc!

CategoriesCalator
 1. Ioana Călin says:

  Am petrecut şi eu o săptămână în Norvegia la începutul lui decembrie, o vacanţă mult prea scurtă pentru a vizita aşa o ţară. Dar ce se întâmplă acolo de Revelion e foarte frumos! Până la următoarea vizită acolo (dacă ţi-o doreşti), la mulţi ani! Să ai un 2014 minunat, cu multe proiecte dragi ţie, multă energie şi stări de bine!

 2. Vlad Manic says:

  Norvegfia este o tara foarte frumoasa. Daca-as avea posibilitatea, m-as muta si eu in acet taram de vis. Iar din cate stiu eu, oamenii de aici sunt foarte marinimosi si educati, ceea ce face ca Norvegia sa fie una dintre cele mai bogate tari din lumea (desigur, aici mai intra si alti factori). Ma bucur pentru tine, as dori sa am si eu aceasta ocazie minunata.
  La multi ani!

  1. Anca Gilca says:

   Multumesc foarte mult pentru urare, Vlad! Un an nou minunat si tie! Norvegia este o tara frumoasa, promitoare, cu piesaje superbe. Oamenii sunt foarte educati si primitori insa sunt mai reci decat balcanii. Ca orice popor, si norvegienii au calitati si defecte 🙂 Eu sunt incantata ca am descoperit intr-o saptamana niste oameni extraordinari si iti tin pumnii sa se iveasca o oportunitate cat de curand pentru tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.