Semneaza si tu petitia!

Anul acesta zbuciumă România. Mai întâi protestele pentru a salva Roșia Montană și acum protestele (violente din cauza jandarmilor) de la Pungești. Nu am să scriu de ce sunt eu împotriva celor de la Chevron, sunt convinsă că avem aceleași păreri și că eu nici nu dețin toate informațiile corecte astfel încât să fac o analiză. Știu foarte clar însă că nu se poate să acceptăm ca lucrurile să se întâmple așa: bătăi de la jandarmi pentru sătenii care își apără pământurile, abuzuri din partea Chevron. Lucrurile merită și se poate să fie discutate, analizate și decise altfel.

Am ieșit în stradă când a fost vorba de Roșia Montană, am strigat, am trimis mesaje tuturor prietenilor mei de pe Facebook care apăreau că au dat like proiectului de susținere a campaniei realizate de Gold Corporation și i-am rugat să își retragă like-ul, am apărat așa cum am putut eu. Acum nu pot ajunge la Pungești din păcate însă apelez la voi cu rugămintea ca noi, cei care nu putem merge la Pungești să susținem cetățenii de acolo, să facem ce se poate din fața laptopului și să facem mai mult decât a da share la filmulețe cu jandarmi care lovesc sau împing sătenii.

Semnează și tu petiția, te rog! Aproape 35.000 de persoane au semnat și numărul este în continuă creștere! E nevoie ca 50.000 de oameni să o semneze astfel încât Parlamentul European să se implice activ în rezolvarea acestei probleme.

Semnează și tu această petiție, te rog, aici

Susțin cele scrise de Moise Guran în articolul intitulat Chevron m-a biruit Pungeștiul: “De la început și până la sfârșit este vorba de încredere. Nici Gabriel nici Chevron n-au priceput că un acord cu autoritățile române nu creează în România opiniei publice o prezumție de legalitate ci una de corupție.”

Să nu îi lăsăm să învingă! Să ajungem la 50.000 de persoane care semnează petiția!

 1. Vlad-Alexandru Manea says:

  Este uimitor cati oameni s-au intors impotriva jandarmilor in urma actiunilor de Pungesti si sunt cu totul impotriva unor astfel de actiuni abuzive.
  Ma framanta totusi o intrebare: De ce nimeni nu mentioneaza nimic despre cei din Prefectura Vaslui? Oare nu cumva ei sunt cei care au dat ordinul ca protestatarii sa fie imprastiati cu forta? Imi vine greu sa cred ca Departametul de Jandarmerie a hotarat sa se deplaseze cu toate fortele disponibile la Pungesti pentru a efectua un amplu program de pregatire impotriva actelor perturbare a ordinii publice de catre pensionarii din zona.

  Se spune ca raul trebuie retezat de la radacina…….parerea mea este ca jandarmeria nu este decat o creanga care a executat un ordin! Nu incerc sa-i apar, caci nici eu nu sunt de acord cu actiunile lor si mai ales cu modul de actionare, insa trebuie sapat mai adanc!

  1. Anca Gilca says:

   Asa este, jandarmeria cu siguranta a executat niste ordine venite de sus. Sa nu uitam insa ca sunt tari in care jandarmii sau alti membri care apartineau de puterea coercitiva din stat au refuzat sa fie implicati in astfel de acte si au intrat intr-un fel de greva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.