A inceput scoala si pentru copiii din Deleni.

Sâmbătă dimineață am băut cafeaua cu Alex și Vlad, am stat puțin la povești pentru că nu ne mai văzusem de aproape o săptămână, apoi am încărcat totul în portbagaj și am pornit spre Deleni cu gândul că vom face trei opriri: la Ștefan, la Costi și Angela și la librărie. Astfel am mai adunat câteva rechizite și am pornit și mai bucuroși la drum.

Caiete tip  I și tip II, caiete de matematică și dictando, caiete de muzică și geografie, blocuri de desen, caiete studențești, foi A4, acuarele, pensoane, creioane colorate și carioci, plastilină, cărți de colorat, lipici, stilouri și rezerve, cărți și dicționare, puzzle-uri, jucării de pluș și câteva hăinuțe – aceasta este lista rechizitelor adunate și/sau cumpărate în cadrul campaniei. Învățătoarea și preotul din Deleni au fost foarte încântați și abia așteaptau să vină ziua de luni astfel încât să poată împărți bucuriile elevilor și picilor care merg la grădiniță.

Îmi parea rău sâmbătă că nu am cunoscut și copiii care ne-au motivat să ne unim forțele. Părerea de rău a dispărut însă azi datorită mesajului și pozelor primite de la preotul din Deleni:

“În urma gestului extraordinar făcut de dumneavoastră, fiecare copil din școala (sunt vreo 38 și 15 la grădiniță) a primit câte 3-4 caiete și câte un instrument de scris. Restul rechizitelor au fost împărțite pentru uz comun între cele două clase și grădiniță. Așadar am dus la gradiniță o cutie mare cu jucării și o cutie cu rechizite (creioane colorate, acuarele, pixuri, agende și caiete cu foi veline pentru desen). Hăinuțele au fost date unei eleve de la clasa a treia care, deși are o situație foarte grea (familie dezorganizată, părinți iresponsabili care beau și fumează tot ce muncesc, are încă doi frați, din care unul retardat), are ambiția de a învăța și este foarte înțelegătoare (anul trecut a fost premiantă iar înainte de a începe școala s-a dus cu ziua la cules la vie pentru a-și cumpăra rechizite și caiete speciale). Le-au fost date și elevilor de la clasa zero câte o cărțulie de colorat și câte o jucărie. Sperăm că am fost nepărtinitori în ceea ce privește împărțeala și fie ca lucrurile dăruite să schimbe sufletele acestor copii. Vă mulțumim încă o dată în numele copiilor și al doamnelor învățătoare!”

Nu pot decât să îndrept către voi, cei care ați donat și ați susținut campania, mulțumirile primite și bucuria copiilor! 

  1. Pingback:Recomandări din online (şi nu prea), aşa, de vineri, cu :) • Chinezu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.