Mai stiti cum era cand incepea scoala?

Pentru mine și pentru fratele meu începutul de an școlar reprezenta o perioadă în care ne făceam liste cu ce și câte caiete avem nevoie. Urmau apoi și sesiunile de cumpărături în bazarul din Vaslui. Îmi voi aminti mereu de pantofii negri de lac.

De fapt nu vreau să vă povestesc despre cum era începutul de an școlar pentru mine ci vreau să vă rog să vă alăturați campaniei de strângere de rechizite și jucării pentru copiii școlii și grădiniței din comuna Deleni, satul Deleni de jos, județul Vaslui. Unii dintre voi poate au văzut deja că periodic încerc să mă implic în campanii umanitare, în mod deosebit cele dedicate persoanelor din Vaslui. Din acest oraș am plecat și din respect și recunoștință pentru oamenii care m-au ajutat și pe mine și care m-au susținut cum au putut ei mai bine când am avut nevoie mă voi strădui și eu să fiu alături de cei care acum au nevoie. Nu voi reuși să fac asta decât alături de voi, cu ajutorul vostru.

La școala satului Deleni de jos, situat la 18 km de Vaslui, învață copii din clasele 0 – IV fiind repartizați pe clase astfel: clasa 0 – 5 copii, clasa I – 7 copii, clasa a II-a – 3 copii, clasa a III-a – 9 copii, clasa a IV-a – 6 copii. În total sunt 30 de copii care au nevoie de susținerea noastră pentru a începe anul acesta școlar cu ceva mai multe rechizite decât se întâmplă de obicei. Unii dintre ei nu primesc deloc rechizite de acasă.  

La grădinița din sat vin zilnic 20 de copii și, pe lângă faptul că unii dintre ei nu au jucării acasă, nici la grădiniță nu găsesc prea multe.

Astfel că apelez la voi pentru a strânge rechizite pentru 30 de școlari și jucării pentru 20 de copii de grădiniță. “Orice este binevenit”, mi-a spus învățătoarea din sat. Mi-am notat o listă cu posibile lucruri pe care ați putea să le donați sau pe care le voi cumpăra din banii donați: caiete (tip I, tip II, de limba română, de matematică), pix, stilou, acuarele, pensoane, bloc de desen, numărătoare (pentru copiii din clasa 0), carioci, creioane colorate, hârtie colorată, hârtie glase, hârtie A4, cărți de colorat, forfecuțe, plastilină și jucării (acestea două din urmă fiind pentru grădiniță).

Sunt sigură că dacă vom căuta bine prin bibliotecă vom găsi caiete în care am scris doar câteva rânduri sau pagini și pe care le-am uitat pe un raft. Acele caiete le pot fi de folos copiilor. Sunt sigură că pe unele jucării de pluș se pune praful sau nu le folosim niciodată și donându-le le putem face începutul de an școlar mai frumos acestor copii.

Știți mai bine decât mine ce vă motivează pe voi să donați și să vă implicați în astfel de acțiuni. Mă bazez și acum pe motivația voastră!

Timpul este destul de scurt așa că voi merge la școala din Deleni de  jos să duc rechizitele pe 21 septembrie (sâmbătă), la o săptămână de la începerea anului școlar.

Mă găsiți oricând pe e-mail (ancagilca@yahoo.com sau marinelagilca@gmail.com), pe Facebook sau pe telefon. Promit să răspund prompt și să vin eu acolo unde sunteți voi dacă veți decide că vreți să donați.

Vă mulțumesc și sper să revin cu vești frumoase despre cum decurge campania de strângere a rechizitelor și jucăriilor!

CategoriesEvenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.