Sighetu Marmatiei in trei ore.

Weekendul care tocmai s-a încheiat m-a găsit la Sighetu Marmației. Cu treabă, bineînțeles. Însă m-am învățat să profit și să mă bucur din plin de fiecare moment după ce îmi termin de făcut treaba.

Cumulat, în cele trei zile am avut cam trei ore libere în Sighetu Marmației alături de cei trei colegi ai mei.

Vineri seara am apucat să vizităm, la limită, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Am plătit 3 RON intrarea (preț care mi se pare foarte mic! O cafea e mai scumpă decât intrarea la muzeu!). Vă spun sincer că am ieșit tristă de acolo, tristă pentru că am mi-am dat din nou seama că nu e atât de departe comunismul, că urmările acestui regim încă provoacă durere în sufletele părinților care și-au pierdut copiii sau în sufletele copiilor care au crescut fără părinți. Vă recomand să vă rezervați mai mult de jumătate de oră pentru a-l vizita pentru că merită să petreceți timp în fiecare celulă, să citiți toate însemnările. Am încheiat ziua degustând un gulaș foarte gustos, la sugestia colegilor mei.

Sâmbătă seara am primit o invitație din partea unui localnic: am fost la Ocna Șugatag și după ce ne-am bucurat sufletele, urechile și picioarele alături de niște copii de clasa a doua am vizitat puțin împrejurimile. Aer curat, o liniște cum nu am mai simțit și auzit de ceva vreme, foarte multă verdeață. Nu vă minunați de impresiile mele. Sunt născută, crescută, școlită și apoi muncită doar la oraș. Fiecare ieșire de acest gen mă bucură enorm!

Duminică mi-am dat deșteptarea la ora 6.30 ca să mă pot plimba pe malul Izei. Nu am ieșit la alergat ci doar la plimbare. Am inspirat aer curat iar dacă aș fi putut mi-aș fi luat și la pachet și apoi m-am bucurat de o cafea în mijlocul naturii. Aaa! Şi de lectură. Am reușit să termin de citit o carte despre care vă voi povesti în cursul acestei săptămâni.

Nu pot să nu vă povestesc pe scurt și despre minunatele împrejurimi ale hotelului la care am fost cazați: Hotel Marmația. Atât de frumoase erau priveliștile încât dimineața, înainte de training, coboram cu laptopul (și dacă era cazul cu o pătură în spate) și lucram doar să mă mai pot bucura de verdeață și de munte.

Nu sunt fotograf profesionist. Sper însă să simțiți măcar un sfert din bucuria simțită de mine în weekend cu ajutorul acestor poze. Să nu vă supărați pe mine că vă fac poftă de vacanță!

Da, aici suntem noi, 3 adulți fugărind o minge

Cei patru adulti ai weekendului

Copiii se pregăteau de serbare. Repetițiile erau în toi.

Grădina interioară a Hotelului Marmația

CategoriesCalator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.