De ce am raspuns provocarii TOT Challenge anul trecut. 5+1 motive sa raspunzi tu anul acesta.

Anul trecut, după ce mi-am prezentat disertația, m-am suit în tren și am poposit în București timp de o săptămână la TOT Challenge – o provocare pentru tinerii care vor să devină traineri. Deși anul trecut aveam experiență ca trainer de patru ani, am decis să mă înscriu pentru a vedea o altă perspectivă a trainerului, o perspectivă nouă pentru mine: ce înseamnă să fii trainer într-o companie de top din România. 

Am citit cu zâmbetul pe buze zilele trecute că ediția TOT Challenge 2013 a dat startul înscrierilor așa că dacă intenționați să urmați o carieră în training sau vreți să vă pregătiți astfel încât să aveți un second job (care să vă și placă!) vă sugerez să luați foarte în serios propunerea organizatorilor. 

Cinci motive pentru care să participi la TOT Challenge ar fi: 

1. Diversitatea trainerilor – am participat anul trecut la sesiuni susținute de traineri de la Vodafone, Orange, firme de training, freelanceri. Am povestit anul trecut despre câțiva traineri aici, aici, aici

2. Programul încărcat – da, mie mi se pare un avantaj al evenimentului pentru că plătești și te duci la București ca să scoată  organizatorii esența cea mai bună de trainer din tine și dacă te lasă să umbli fleandura prin Parcul Herăstrău sau ceva cluburi cu siguranță se mai pierde esență. Anul trecut știu că ne trezeam de dimineață (parcă la 7), aveam program de training de pe la 9, pe la 5 sau 6 terminam și până la fainele activități de seară nu aveam timp decât să mergem la locul de cazare, să facem un duș și să vorbim cinci minute la telefon cu cei de acasă. 

3. Interacțiunea directă cu trainerii – programul unei zile de training presupunea că noi, participanții, petreceam ori o zi  sau o jumătate de zi alături de un trainer și una dintre cele mai plăcute părți era de fapt pauza pentru că trainerii rămâneau cu noi, erau foarte prietenoși, răspundeau la întrebări.

4.  Cost vs beneficii – sincer să vă spun, nu mai știu exact cât am plătit pentru participarea mea de anul trecut (până în 400 RON oricum) însă știu că am fost mulțumită de ce am primit în schimb: traineri pe care nu aș fi putut să îi întâlnesc și să îi ascult altcumva, cazare asigurată în condiții decente, pauze de cafea, mese, program foarte fain după ora 18 (am avut seară de training prin dans, seară de jocuri ale copilăriei, petrecere fancy și un cadou foarte simpatic la final de săptămână), membri din echipa de organizare care au stat 24 din 24 la dispoziția noastră. Știu că în ultimii ani ne-am cam învățat cu trainingurile gratuite oferite prin intermediul proiectelor POSDRU însă zic să nu uitați că educația este cea mai importantă investiție pe care o putem face și, mai mult decât atât, sunt sigură că vreți să vi se livreze conținut de calitate. 

Liviu Grandl5. Ceilalți participanți – e un întreg proces de selecție prin care trebuie să treci dacă vrei să participi la TOT Challenge: completezi aplicația, apoi ai parte de un interviu telefonic destul de lung, apoi (dacă treci de interviul telefonic!) vei participa la un assessement center și abia apoi vei primi răspunsul final: ai fost acceptat (sau nu). Cu alte cuvinte, nu este oricine selectat și tu ai șanse extrem de mari să cunoști în săptămâna provocărilor din training oameni care au aceleași interese ca tine, cu care poți colabora apoi, care te înțeleg că ești la început de drum și ai entuziasmul și dorința de a învăța specifice tinerilor învățăcei, te vei simți confortabil când vei greși pentru că ești printre “ai tăi”. Nu în ultimul rând, oricât de pueril ar suna pentru aceia mai pragmatici dintre voi, îți faci prieteni noi din diferite orașe ale țării care au aceleași interese profesionale ca tine. 

5+1. Evaluarea ta ca trainer –  nu vreau să dau prea multe din casă și nici nu vreau să divulg programul și surprizele pregătite în acest an de organizatori însă este important să rețineți că veți pleca de acolo cu lecții învățate, cu feedback util pentru viitorul vostru ca traineri. 

Pe pagina de Facebook TOT Challenge puteți vedea poze din fiecare zi de training de anul trecut. 

Până pe 18 iunie vă puteți înscrie. Formularul îl găsiți aiciSă mă țineți la curent cu ce veți face, dacă vă veți înscrie și cum vi s-a părut.

Acceptați provocarea TOT Challenge din această vară?

CategoriesEvenimente
      1. Mucs says:

        Posted on Superb filmul cu Zander. L-am tot vazut, dar de faeicre data este la fel de emotionant si inspirational.ps..si eu cred ca sunt traineri care ar trebui sa se lase de meserie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.