Seara Italiei la Festivalul Multicolor a fost delicioasa!

Vă întrebați cum poate fi delicioasă o seară?

A fost cu râs și plâns. A fost cu reacții din public. A fost, mai ales, captivant. Cam așa a fost filmul de aseară – “Nimeni nu mă poate judeca”.

Povestea în sine este una destul de des întâlnită: ea este soție de milionar, are o vilă superbă, câțiva servitori pe care îi tratează destul de dur, el moare într-un accident stupid și o lasă pe ea cu un copil și atât de multe datorii încât e nevoită să se mute într-un cartier sărac de la marginea orașului. Povestea continuă cu apariția în peisaj a avocatului care o anunță că trebuie să strângă o sumă foarte mare de bani altfel face închisoare. Suma: 1000 euro/zi în doar vreo trei luni.

Alice, că ea este soția despre care povestesc, face cunoștință cu lumea reală adică cu salariile de aproximativ 800 euro/lună așa că decide să o sune pe Eve, o cunoștință, pentru a o întreba cum poate să fie și ea escortă. Cum învață Alice să practice această meserie, cum cedează prima dată apoi revine, cum se îndrăgostește și apoi îl rănește pe cavalerul din această propoziție trebuia să fi văzut și voi live aseară ca să râdeți cam cât pentru trei zile.

Bineînteles că povestea a avut happy end și toată lumea a plecat acasă mulțumită și cu o concluzie importantă: nu îi judeca pe cei din jurul tău pentru că nu știi detalii, nu știi povestea, nu știi ce i-a determinat să aibă un anumit caracter, o anumită meserie. Ne e ușor să judecăm și aș spune că ne este greu să empatizăm însă cred că adevărul este că deseori nici măcar nu încercăm să empatizăm cu cei de lângă noi.

Festivalul Multicolor continuă cu seara Greciei și seara României. Ieșiți din casă pentru două ore, nu amânați din cauza ploilor, nu spuneți “dar nu am chef” sau “mai bine îmi pun un film pe laptop” pentru că s-ar putea să fiți atât de încântați de ceea ce veți vedea la Casa de Cultură “Mihai Ursachi” încât veți vrea să mergeți pe jos acasă la ora 23, când se termină filmul, doar ca să mai puteți povesti cu prietenii voștri.

CategoriesEvenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.