Discurs de 25 de ani pentru matusi.

De Paște și de Crăciun merg acasă la Vaslui și stau câteva zile. Pe agenda acelor zile se află și vizitele la mătuși și, de câțiva ani, a devenit tradiție să le văd doar de sărbători. Îmi plac mătușile mele la nebunie! Dar nu despre asta voi scrie. Mătușile mele au o întrebare în mâneca lor pentru mine de vreo doi ani. Da, ați ghicit care e aceasta: “când te măriți?”

După ce mi-am dat licența am avut răspunsul clasic: “Eee, să fac eu liniștită masterul și mai văd după asta”. Am terminat și masterul iar de Crăciunul trecut nu am mai avut scăpare așa că mi-am făcut eu un discurs ca să răspund anticipat la întrebarea mătușilor:

“Sunt bine, mătușă. Am terminat și masterul, l-am terminat cu bine, am luat notă mare. M-am mutat cu chirie, gata cu căminul. Plătesc în fiecare lună chirie, lumină, gaz, întreținere – exact ca un adult. Am crescut pe bune de acum. Lucrez, sunt mulțumită de servici. Sunt cu același băiat pe care îl știi. Nu mă mărit. Promit să te anunț din timp atunci când o voi face”.

Tonul hotărât în combinație cu un zâmbet cald m-a scăpat de replici de genul: “Mamă, dar trebui să faci și copii! Ai acuși 25 de ani, nu te mai ia nimeni după asta!”.

Peste două zile merg la Vaslui. A doua zi de Paște merg în vizită. Să schimb textul? Voi cum faceți slalom cu mătușile? 

Tot nu mă mărit – cam asta mă gândesc să adaug la discursul meu de 25 de ani pentru mătuși.

via

  1. Adrian Manea says:

    Eu credeam că în cazul generaţiei din care faci parte, mătuşile sunt deja mai pragmatice!!! 🙂 Şi că în cel mai rău caz întrebarea s-a translatat după 30 de ani!!!
    Hai să devenim serioşi! Foarte rău că nu te măriţi! 🙂 🙂

    1. Anca Gilca says:

      Ramona, eu sunt norocoasa ca te am pe tine si ca mama ta te are pe tine ;)) Suntem amandoua in faza discursurilor de 25 de ani deci daca e sa intrebe pe cineva te va intreba pe tine prima! 🙂 Sper sa reusim sa ne vedem de Sarbatori macar putin! Te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1

min
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.