Despre pensiuni. Din calatorii.

Mai toți cunoscuții mei știu că eu mereu voi alege să mă cazez la o pensiune, nu la hotel. Îmi place ospitalitatea oamenilor, dorința lor de a te face să te simți cât mai bine și de a te ajuta să rămâi încântat astfel încât să îi recomanzi sau să te mai întorci pe la ei.

Nu m-am simțit bine însă la toate pensiunile la care am stat de-a lungul timpului. În Cluj-Napoca, Timișoara, Galați, Brăila, Suceava, spre exemplu, știu sigur unde vreau să mă cazez pentru că aleg să revin la aceeași pensiune de doi ani. Însă am avut parte și de experiențe neplăcute.

Nu știu ce vă face pe voi fericiți când vă cazați la o pensiune sau la un hotel. Eu am făcut o listă cu câteva lucruri care mi-au plăcut pe măsură ce le-am descoperit la pensiuni. Voi oferi și  exemple de “Așa nu”.

  • Recepționeră  zâmbitoare, îmbrăcată frumos, curat, ordonat – recepționerele sunt (de cele mai multe ori) singurele persoane din pensiune cu care avem contact și datorită lor (sau din cauza lor) vom mai reveni sau nu. Pe mine mă deranjează foarte tare să văd că recepționera fumează când vorbește cu mine sau îmi dă să completez formularul. De asemenea, mă supără tare și comentariile personale. Spre exemplu, acum două nopți am dormit la Pensiunea Stadion din Hunedoara și în momentul în care am întrebat dacă mă poate ajuta cu un uscător de păr am primit o replică de genul: “Nu avem. N-ați putut să vă luați de acasă?”. Îmi pare rău însă după o zi de lucru și un drum lung chiar nu mă interesează comentariile personale și răutăcioase ale unui străin!
  • Uscător de păr (bineînteles!) – v-am povestit aici ce am pățit la Drobeta Turnu Severin când am cerut uscător de păr și mai sus am menționat și replica de la Hunedoara. Evident, mă gândesc și eu când plec de acasă că ar fi bine să am absolut tot ce mi-ar putea trebui în acea deplasare însă aleg să las acasă ce cred că pot improviza sau înlocui pentru a avea un bagaj mai ușor. Drage recepționere uimite de cererea mea, am descoperit tot la pensiuni că există un uscător de păr la recepție care este oferit clienților cu rugămintea să fie adus cât se poate de repede înapoi ca să îl poată folosi și ceilalți clienți. Costă 40 RON un uscător de păr și cu el ai putea să mulțumești clienții pe măcar șase luni.
  • Din aceeași categorie cu obiectul menționat mai sus – fier de călcat – corect, aș putea să car și fierul de călcat cu mine în bagaj, nu-i așa?
  • Perie și cremă de papuci – acestea sunt, de obicei, obiecte din categoria “of, iar le-am uitat” și este o surpriză plăcută să le găsești în dulăpiorul din camera ta de la pensiune.
  • Firmă de catering/pizzerie – nu, nu zic să își deschidă patronul pensiunii și firmă de catering ci sugerez să aibă o colaborare cu un restaurant de la care clienții obosiți, fără chef sau timp să mănânce în oraș să aibă de unde să comande și să fie mai ușor și mai de încredere decât dacă ar căuta singuri pe internet.

E atât de greu de realizat oare?

via 

CategoriesCalator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.