Stiu. Dar nu fac. Si voi la fel.

E ceva ce ne oprește să facem bine pentru noi sau pentru cei din jur deși știm că situația prezentă nu este cea corectă. E ceva care ne facem mereu să amânăm și să trecem pe locul cinci persoana noastră. E ceva ce ajungem de cele mai multe ori să urâm și știm asta de pe acum. E ceva ce cere un echilibru creat printr-o combinatie frumoasă de motivație și dorința de a ne menține sănătoși.

Am citit acest paragraf și am avut o urmă dureroasă de regret pentru că mă regăsesc:

“De ani întregi mănânci doar atunci când ai timp și ce găsești la îndemână? În anii de studenție obișnuiai să pierzi nopțile învățând pe brânci pentru examene și mâncai dulciuri ca să poți rezista până a doua zi de dimineață la examen? Din prima zi de ca angajat ai luptat 24 de ore pe zi pentru promovare, confirmare și recunoaștere profesională? Nu de puține ori ți s-a întâmplat să îți împingi limitele fizice și psihice la maximum ore, zile și chiar săptămâni întregi doar cu scurte pauze de odihnă?”

 Nu regret nicio secundă de lucru pentru că lucrez din plăcere, lucrez cu pasiune. Regret însă că nu am găsit acel echilibru de care povesteam mai sus. Nu am găsit metoda prin care să nu mai beau așa multă cafea, să mănânc sănătos și nu doar ce și când apuc. 

Nu știu dacă Valentin Vasile, autorul paragrafului din rândurile anterioare, a găsit rețeta perfectă însă clar este că acest om a vorbit pe limba mea în cartea pe care a lansat-o de curând, “Stil de viață, nu dietă“. Cine m-ar auzi pe mine că vreau să țin vreo dietă probabil că ar vrea să mă și bată. Am deja kilograme la limita inferioară îngrijorătoare. Ceea ce vreau eu este să adopt un stil de viață sănătos. Faptul că am citit cartea lui Vali nu înseamnă că voi și avea stilul de viață foarte bine descris în “Stil de viață, nu dietă” pentru că asta depinde doar de mine. Să lucrezi cu un antrenor personal ca Vali sau să te bucuri de pregătirea sa prin intermediul acestei cărți este ca în training: degeaba este trainerul foarte bun și te ține cu urechile ciulite pe tot parcursul trainingului dacă după ce ai ieșit din sală nu aplici cele învățate, iar partea cu aplicarea nu mai depinde de trainer ci doar de participantul la training.

Valentin Vasile a scris o carte pentru mine. Asta am simțit încă din primele rânduri.

  1. Pingback:Seminar de slabire, in scop caritabil, la Iasi. | Anca Gîlcă - Un Român Optimist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.