Martisor de jucarie – done!

Ieri dimineață la ora 6.30 mă învârteam prin casă încercând să îmi dau seama cum vor încăpea în mașină toate jucăriile. Cu ajutorul lui Ciprian totul a fost în regulă. Să fac și prezentările: Ciprian este omul bun care s-a oferit să dedice jumătate de zi pentru a duce mărțișorul de jucărie copiilor din Vaslui.

Doi urși mari (care i-au făcut pe copii să spună “E mai mare ca mine!”), 80 de plușuri medii, 12 cărți de colorat, mașinuțe au ajuns la grădinița care primește zilnic copii din Brăhășoaia și Cănțălărești. Cărți de colorat, creioane, plastilină, scotch a pus Anda într-una dintre multele pungi aduse de ea pentru copiii de la Vaslui. Și pe doamnele educatoare le-am simțit emoționate. Când am scos materialul didactic am văzut cum se luminează la față și au spus că mare nevoie au de așa ceva. Am primit de la Anda și o pungă cu hăinuțe și educatoarele au spus că le vor da copiilor care sunt la școala primară, adică în sala alăturată pentru că și ei sunt necăjiți. Am fost de acord, ba chiar m-am bucurat să văd o astfe de atitudine la doamnele educatoare. 

M-a șocat dimensiunea grădiniței care este, de fapt, și școală. E de fapt o casă mică tare cu 4 camere organizată astfel: o cameră este dedicată copiilor din Brăhășoaia, o camera copiilor din Cănțălărești și într-o cameră se află elevii din clasele I – IV. Prea mic spațiul! Prea mulți copii între acei puțini pereți! 

Să revenim la copii. Timizi dar isteți foc. A durat puțin până au prins curaj să îmi spună că le place un anumit animăluț și că mărțișorul din pieptul plușului îl vor da mamei. Aproape de plecare doi micuți ne-au spus două poezii mie și lui Ciprian. La mijlocul celei de-a doua poezii am cedat și i-am spus educatoarei că trebuie neapărat să plecăm. Nu am putut rezista să văd  și să aud cum acești copiluți spun cu atâta emoție o poezie despre mama. Când ne-am luat rămas bun de la copilași am primit câte un “Mulțumesc!” minunat, spus în cor. 

Vă mulțumesc vouă pentru că ați făcut acest lucru posibil! Costin Chirica a fost cel care a sparg gheața vasluienilor, apoi Maria Vintilă, care deși acum e la studii în Danemarca, a responsabilizat-o pe mama ei și a donat plușuri, Mihai Vasiliu a adunat de la o prietenă jucării și mi-a dat de veste cum că vrea să le doneze, iar doamna profesoară Carmen Alexa de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui a povestit copiilor despre campanie și despre copiii de la cele două grădinițe și asta s-a concretizat într-un telefon prin care îmi spunea să trimit două persoane să ia jucăriile pentru că sunt multe. Anda. Anda a fost omul de bază, omul de la care am avut de învățat. Nu doar că m-a învățat cum să mă organizez ca să iasă totul bine ci a venit luni seara la mine cu mașina plină de cadouri pentru copiii de la Vaslui. Vă mulțumesc din suflet tuturor! Mi-ați confirmat faptul că putem să facem bine dacă ne încurajăm unii pe alții!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.