Cand pisica de fapt nu e pisica.

Nu am copil însă am avut pisică încă de când avea 1 lună. Se pune că știu să am grijă de o ființă firavă, care nu vorbește aceeași limbă cu mine? Un bun prieten (cam supărat pe mine momentan, ce-i drept) ar zice că nu se poate să compar un copil cu o pisică. Eu zic totuși că dacă am avut grijă cum trebuie de Zuți a mea atunci am ceva experiență la CV de babysitter 🙂 Ok, ok, aștept comentariile în care voi fi contrazisă.

Vă dați seama că glumesc la ora asta și că înțeleg diferența. Cert este că uneori ne lovim de lucruri pe care dacă nu le învăluim în glumă nu știm să le acceptăm așa ușor și poate că ni se par prea grele pentru noi. Îmi amintesc de momentul în care prietena mea Monica a rămas însărcinată. A fost o veste “bum” pentru mine, d-apoi pentru ea. Eram obișnuite să ne petrecem timpul ca fetele și acum se schimba situația pentru că deveneam fete serioase, cu responsabilitate.

Am făcut plan pentru botez și listă de cumpărături. Am crezut că am notat tot ce trebuie pe lista de cumpărături însă viitorul nănuț, șofer cu experiență, a atras atenția părinților (tineri și speriați pentru că pisica nu mai era de fapt pisică) că trebuie să luăm în calcul și alte lucruri care țin de siguranța și confortul lui Clau cel mic: pătuț special, premergător, scaun de mașină. Pentru Clau a avut grijă altcineva să achziționeze scaun de mașină așa că eu am rămas atunci la alesul hăinuțelor frumoase. Acum însă intenționez să fac un astfel de cadou unei colege care are bebelușul suficient de mare încât să aibă nevoie de ceva ce eu, cel mai probabil, nu voi ști să cumpăr fără ajutorul unui cunoscător. Cunoscător și de mașini și de copii.

Cel mai la îndemână cunoscător mi-a fost Google așa că l-am întrebat direct cum ar trebui să aleg scaunul de mașină pentru bebe. Prima destinație de informare a fost blogul celor de la Bebetex, categoria “Educație” de unde am aflat chiar cum se montează scaunul. Ei, nu cred că mă va lăsa tatăl să îl instalez eu însă am aflat din articolul cu pricina care sunt principalele idei de care trebuie să ții cont când achiziționezi și montezi un astfel de scaun: până când copilul împlinește 2 ani scaunul trebuie să fie orientat cu spatele la direcția de mers, cel mai potrivit scaun trebuie achiziționat după inălțimea și greutatea copilului. 

Monica, ia zi tu dacă nu devin eu expert în liste de cumpărături pentru bebeluși până îl voi avea pe al meu? Până atunci, mă pregătesc să achziționez un scaun auto pentru copii nania pentru că acestea m-au convins! 

Mai am o ultimă problemă: cine mă ajută să împachetez cadoul?

  1. T&T says:

    Prietenul tau are dreptate: copilul nu e pisica!! Deci experienta ta in lucrul cu copiii mici nu e relevanta!
    Cat depspre scaun, sorry, nu stiu sa existe cutii atat de mari la raionul de ambalat cadouri. Incearca pe la astia care vand frigidere, televizoare, masini de spalat! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.