Doua ore in Drobeta Turnu Severin.

După povestea urâtă cu Pensiunea Topaz revin cu câteva rânduri despre partea frumoasă care am văzut-o, cu ajutorul lui Vlad, a orașului Drobeta Turnu Severin. 

În cele două ore rămase libere până la plecarea din Drobeta Turnu Severin am avut parte de o plimbare prin ploaie și de ceva dulce la Restaurant Casa Andra.

Dacă aș fi fost elev și aș mai fi chiulit de la oră probabil m-aș fi alintat cu meniul chiulangiului. Este pentru prima dată când văd așa un meniu într-un restaurant. De la Vlad am aflat și motivul pentru care există așa un meniu la Restaurantul Casa Andra: foarte aproape se află un liceu și restaurantul devine foarte des punctul de refugiu pentru elevii care se plictisesc la ore sau au nevoie de o pauză prelungită.

După ce ne-am pus la curent cu ce și cum am mai făcut de când nu ne-am mai văzut, Vlad a propus o plimbare până la Castelul de Apă. Ploaia nu a fost o problemă pentru că Vlad a fost un ghid turistic foarte bun și mi-a prezentat orașul. Ba chiar mi-a povestit și trăsnaia cu liftul Castelului de Apă care a făcut ca lucrările să fie întârziate. Aflați povestea amuzantă de aici.

Bătrânel mai simpatic și respectuos ca cel de la intrarea în Castelul de Apă nu am mai văzut de ceva vreme! Am profitat de liftul Castelului și am ales să las pe data viitoare urcarea celor 300 de scări. Nu de alta, dar riscam să pierd trenul dacă urcam 300 de scări!

Intrarea este gratuită, dar priveliștea deosebită! A fost înnorat însă câteva poze (vă reamintesc că sunt fotograf foarte foarte amator!) tot am făcut.

CategoriesCalator
 1. MunteanUK says:

  Foarte frumos că ai urcat în Castelul de Apă!

  Nu era accesul permis pe vremea când am ajuns eu pe acolo (sfârşit de martie 2011). Poate că era în lucrări tocmai liftul de care ai avut parte…

  Totuşi, am apucat şi eu nişte imagini panoramice ale oraşului din alt loc. M-am urcat pe terasa unui centru comercial din centru, al cărui nume îmi scapă acum, dar nu cred că ar fi greu de găsit.

  Oricum, am putut fotografia chiar Castelul de Apă de sus şi uite ce imagine am donat către Wikipedia:

  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Castelul_de_ap%C4%83,_Turnu_Severin,_jud._MH.JPG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1

min
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.