Vicleniile lui Scapin la Ateneul Tatarasi

În luna ianuarie vă recomandam piesa “Hollywood Mirage” jucată la Teatrul Național Iași. Luna februarie vine cu o altă recomandare: “Vicleniile lui Scapin”. De această dată am schimbat și locația și am mers la Ateneul Tătărași.

Mi-a plăcut mai mult că pentru “Hollywood Mirage” am putut cumpăra bilete de la agenție însă la Ateneu am stat la rând vreo jumătate de oră deși făcusem rezervare. Să îmi fie învățătură de minte: de mers în cursul săptămânii la Ateneu să cumpăr biletele din timp!

Piesa a început ciudat – cu melodii care astă vară ne-au cam nenorocit urechile – însă m-a amuzat teribil! Și dacă e să mă gândesc la felul de a râde al spectatorului din fața mea aș putea spune că a fost chiar o piesă bună, amuzantă, perfectă pentru o seară de sâmbătă!

Dragoste versus bani, dragoste versus părinți, dragoste versus moștenire, căsătorie din dragoste versus căsătorie aranjată – cam acestea au fost ideile în jurul cărora Scapin, personajul principal, a jucat și a câștigat foarte bine. Scapin aș putea spune că a fost un  manipulator extrem de bun. Doar a câștigat prin simple, dar importante minciuni, 15.000 de franci. Frații mai mici ar putea învăța tehnici valoroase de la Scapin al lui Moliere.

Sper să fie o piesă pe gustul vostru și să vă amuzați cel puțin un sfert din cât s-a amuzat spectatorul pomenit în rândurile anterioare!

Voi ce piese ați văzut în ultimul timp?

Sursa foto: aici

CategoriesForme diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1

min
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.