De ce nu plec niciodata de acasa fara agenda

Mai toate gențile mele au fost cumpărate după o unitate de măsură: agenda. De fiecare dată am avut grijă să mă întreb și apoi să probez ca să fiu sigură că pe lângă portofel, toc de ochelari și lucruri care nu își au rostul va încăpea în geanta mea și agenda. Uneori pun agenda în geantă degeaba. De cele mai multe ori însă are un rol foarte important. O iau cu mine chiar dacă e duminică și merg la cumpărături. Ba chiar o dată am pus-o în geantă deși mă duceam la un grătar.

Unul dintre motivele principale pentru care agenda este cea mai bună prietenă a genții mele este că îmi place să iau notițe când discut cu cineva: fie că e un viitor colaborator, fie că e angajatorul meu sau fie că discut cu Alex despre excursia la munte de săptămâna viitoare. Task-uri, deadline-uri, necesar, planuri, ce trebuie să discut cu colegul de pe un alt proiect, cât costă trenul, ce datorii am de plătit luna aceasta – pe toate le notez. Fac asta pentru că vreau să mă asigur că nu îmi va scăpa nimic.

Și mai fac asta pentru că atunci când există ordine acolo unde mi-am notat “To do list” îmi vine să lucrez cu mai multă plăcere. Înainte să plec de la birou, seara, notez cu liniuță ce știu că am de făcut a doua zi, scriu ce zi va fi mâine și colorez cu markerul chestiunile care ard. De asemenea, înainte să fac lista pentru ziua următoare am grijă să bifez ce am dus la bun sfârșit în ziua respectivă. Și parcă plec acasă cu mai mult chef de lucru pentru a doua zi.

Nu merg niciodata la întâlniri fără agenda. Și aleg agenda în funcție de întâlnire: dacă e o întâlnire pe EDMUNDO atunci agenda mea personalizată cu sigla proiectului merge la plimbare în sala de ședințe de la Iași sau de la București, dacă e o întâlnire cu un posibil colaborator pentru blog atunci iau agenda personală. 

Îmi pare dovadă de interes pentru proiectul interlocutorului meu să îmi notez ce discutăm, să subliniez ce e important, să scriu ce urmează să facem împreună. Și mie îmi place să văd că omul cu care discut își notează informații despre proiectul meu. Mi-e greu să cred că dacă în acea zi are cinci întâlniri (la care nu își notează nimic!) va mai ști când va ajunge la birou și va discuta cu superiorii săi câți vizitatori am avut eu la RIUF anul trecut, câți au fost elevi, câți au fost studenți, care a fost distribuția publicului țintă pe orașe. 

Nu în ultimul rând, agenda mă ajută atunci când ideile răsar. Am pagini special create pentru diverse categorii: blog, planuri de viitor, excursii, proiecte personale, finanțe, job. Atunci când vine ideea eu deschid pagina cu pricina și notez, fie că sunt în tramvai, în tren sau în sala de așteptare la dentist. 

Voi sunteți adepții agendelor sau ale memento-urilor de pe telefon?

  1. T&T says:

    Si ce te faci daca uiti geanta? 😀 Ca te-am vazut deseori dupa tine cu laptop, proiector, geanta, ba cateodata cu o sacosa cu alte haine (vara)! Biletul la tren variaza de la luna la luna, cheltuielile intr-un Excel (sic!), face si totaluri care sa te sperie,nu? Pentru idei, da…mi s-a intamplat sa opresc masina in mijlocul drumului si sa notez ideea pe un servetel! 🙂 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.