Martisor de jucarie, editie cu surprize

Pe 23 decembrie căutam de zor acasă trusa mea specială: pompa, baloanele, acuarelele și pensoanele. Mă pregăteam să fac săbii, flori și cățeluși din baloane. Alături de Anda am pornit să oferim copiilor Globuri cu Suflet, să îl ducem pe Moș Crăciun și în sătucul lor. Atunci am avut ocazia să o cunosc pe Anda dincolo de rândurile blogului său, dincolo de postările de pe Facebook și de îndemnul de a sprijini campania. Am cunoscut un om motivat să ajute acei copii și să ne îndemne și pe noi să ajutăm. Și mi-a plăcut omul Anda. Mi-a plăcut atât de mult încât mi-am zis că pot și vreau să urmez exemplul său. Așa că la o săptămână după campania Globuri cu Suflet i-am scris Andei și i-am spus că îmi doresc să mă implic în campania Mărțisor de jucărie  și să fac venirea primăverii mai frumoasă pentru copiii unei grădinițe din orașul meu natal, Vaslui. 

Anul acesta campania Mărțisor de jucărie va încerca, și sperăm să și reușească, să aducă o primăvară cu zâmbet și bucurie în grădinițe din Iași și Vaslui. Veți fi alături de noi, nu-i așa? Avem emoții însă mereu ne liniștim amintidu-ne de oamenii minunați care s-au implicat în campaniile anterioare desfășurate de Anda.

Am cercetat și am făcut cunoștință cu copiii și educatoarele grădiniței din comuna Cozia, Iași, și grădinițelor din satele Brăhășoaia și Cănțălărești, Vaslui. Lor le vom aduce zâmbetul pe buze în această primăvară! Nu e mult ceea ce vom face dacă e să te gândești dintr-un alt punct de vedere. Acei copii au nevoie de multe altele, mai importante decât o jucărie de pluș, așa-i? Da, așa este. Insă jucăria donată de voi îi va ajuta pe copii să privească viața cu ochi mai limpezi, să fie optimiști, să își încurajeze părinții, să aducă bucurii părinților.

La grădinița din comuna Cozia, Anda a cunoscut 25 de copii și pe blogul său a povestit de ce merită acești copii ajutorul nostru.

Intre satele Brăhășoaia și Cănțălărești din județul Vaslui sunt doar 4 km. Fiecare grădiniță primește în fiecare dimineață 17, respectiv 16, copii. Sunt foarte aproape și sunt la fel de necăjiți așa că ne-am spus că putem încerca să strângem, cu ajutorul vostru, 33 de mărțișoare de jucărie. După cum vă spuneam și mai sus, emoții avem însă sunt emoții care totuși ne încurajează.

Vă voi face cunoștință cu educatoarele în cursul săptămânii viitoare. Vă voi povesti și despre copii mai multe. Ne propunem să desfășurăm campania începând de acum și până pe 1 martie astfel încât în cursul săptămânii 4 – 8 martie să putem merge în cele trei grădinițe să ducem darurile celor 58 de copii. Strângem jucării și material didactic specific copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. De asemenea, pot fi făcute și donații în bani. Vom cumpăra material didactic, jucării și bomboane – de ceva dulce oricând se bucură un copil. În ziua în care vom merge la cele trei grădinițe, vom dărui fiecărui copil câte un pluș cu mărțisor pe care îl va lua acasă. Dacă, cu ajutorul vostru, vom strânge mai mult de 58 de plușuri, vom împărți totul în mod egal între cele trei grupe și le vom dona grădinițelor. 

E-mailulFacebook-ul și blogul sunt la dispoziția persoanelor care vor dori să doneze. Fac apel și la vasluienii mei pe această cale.

58 de marțișoare. Cu o floare nu se face primăvară, i-ar spune o fată iubitului său într-un moment de supărare. Insă, dragilor, cu un mărțișor de jucărie putem face primăvara mai frumoasă pentru acești copilași.

Sursa foto: Anda Elena

Copiii Grădiniței din Hărpășești

  1. Pingback:Un nou Mărțișor de jucărie : Şapte pietre

  2. Pingback:S-au strâns Mărțișoare de jucărie! : Şapte pietre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.