Retelele sociale – cum sa obtii cele mai bune rezultate – Laura Ducu

Laura Ducu este Online Communication Specialist la INTUITEXT, divizia de softuri educaționale a Softwin România. Mai exact, site-urile didactic.ro, suntpărinte.ro.

Laura vorbește foarte repede și am cam rămas în urmă. Mă străduiesc să țin pasul:

– Identificați perioada din săptămâna în care membrii comunității voastre sunt mai activi

– Cereți părerea publicului prin postări: “Ne planificăm să organizăm un proiect pe domeniul X. Cum vi se pare?”

– Oferă răspunsuri la întrebările fanilor chiar și atunci când nu știi răspunsul. Spune că momentan nu știi însă te vei interesa și vei reveni cu un răspuns. Ține-te de cuvânt!

– Știați că vă puteți programa postările? Spre exemplu, părinții sunt mai matinali și studiile au arătat că îi găsim pe Facebook dimineața între 7:30 și 9:00. Dacă nu vrei să te trezești la 7:30 să postezi pe pagina de Facebook atunci programează postarea.

– Dacă aveți de prezentat date statistice atunci utilizați Infograficele. Recomandarea Laurei.

– Postați fotografii cu echipa. Se va crea o apropiere cu publicul.

– Nu contează atât de mult numărul de fani ci de unde vin acești fani, cine sunt.

– Nu modificați regulile unui concurs în timpul concursului. De preferat este să organizezi concursuri prin intermediul site-ulu vostru iar cu ajutorul paginii oficiale de Facebook îl promovați.

Intuitext are 4.958 fani, Didactic.ro are 24.384 fani iar Suntparinte.ro are 8.189 fani.

Notă personală: Îmi place de Laura, are simțul umorului și pare foarte sigură pe ceea ce spune. Doar administrează pagini cu mii de fani, nu?

Later edit: Cineva din public o întreabă pe Laura ce părere are despre elevii care iau informații copy-paste de pe site-ul didactic.ro. Laura ne informează că în vară vor lansa o campanie amplă care va încuraja elevii să fie originali. De asemenea, Intuitext apelează mereu la comunitatea cadrelor didactice pentru a reduce cazurile în care elevii primesc note pentru materiale copiate de pe internet.

O altă întrebare din public: cum reacționezi când un fan postează pe pagina ta de Facebook o nemulțumire/plângere? Laura răspunde: nu te contrazici cu fanul care a făcut plângerea, ci ceri mai multe detalii, scrii că ai luat la cunoștință și că te vei interesa încercând să rezolvi problema. Dacă a fost vina companiei pe care o reprezinți atunci îți asumi vina și această acțiune îți va aduce și respectul comunității fanilor tăi. Este foarte important să nu ștergi postarea prin care fanul și-a exprimat nemulțumirea. 

CategoriesEvenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.