Retelele sociale – cum sa obtii cele mai bune rezultate – Alexandru Grigoras

Vă salut și vă țin la curent cu ce se întâmplă și se discută la evenimentul organizat de Grupul Educativa și Maastricht School of Management Romania: Rețelele sociale – cum să obții cele mai bune rezultate

Am ratat primele discursuri însă sunt happy că prind de la bun început Panelul 2 al zilei care, cum nu se putea mai frumos, începe cu Alexandru Grigoraș, specialist comunicare la UAIC Iași.

“Cum creezi și păstrezi engagementul în rețelele sociale?” – aceasta este întrebarea panelului 2. Alex Grigoraș a pregătit pentru participanții de azi un soi de decalog. Să-l ascultăm și să vedem ce învățăm:

– Cunoaște bine publicul: când e la școală, când are pauză, când stă pe Facebook

– Publică regulat – dacă ți-ai luat angajamentul că administrezi o pagină de Facebook oficială atunci ai grijă să publici regulat și să îți obișnuiești publicul să te “viziteze”

– Scrie succint- nu publica povești pe pagina ta de Facebook 

– Gândește multimedia – încearcă să publici cât mai multe poze și filmulețe, să atașezi postării tale și o poză reprezentativă

– Întreabă. Cere părerea – ajută publicul să se simtă implicat în deciziile tale , folosește postările de tip Question  însă ai grjă să întrebi chestiuni care întradevăr țin de domeniul tău. Spre exemplu, nu întreba studenții ce specializare ar vrea să studieze la facultate pentru că e greu să introduci o nouă specializare însă îi poți întreba la ce tip de eveniment ar vrea să participe în următoarea lună. Alex mai adaugă aici o ultimă mențiune: încheie postarea ta interogativ astfel încât să stimulezi publicul să răspundă. Mare grijă însă să nu fie întrebări cu răspunsuri seci, scurte.

– Oferă exclusivitate – anunță pe pagina ta de Facebook în premieră ce eveniment urmează să organizezi. Vei fideliza astfel publicul tău.

– Răspunde prompt – pentru UAIC este important să fie respectată această regulă pentru că studenții sunt mereu pe Facebook și adresează cu mai multă deschidere întrebări pe pagina oficială a Universității. Dacă întreabă studentul “Când e perioada măririlor?” atunci ai face bine să îi răspunzi în timp util, nu după ce a trecut perioada și studentul a rămas cu restanță.

– Fii ancorat în timp – adaptează postările la evenimentele din ziua respectivă. Aruncă un ochi pe Wikipedia și crează o legătură între postările tale și un eveniment important pentru businessul tău care s-a întâmplat în acea zi.

– Fii coerent – postările de pe Facebook trebuie să fie în concordanță cu manualul de identitate vizuală. Abordarea UAIC Iași este la persoana a doua singular întrucât este mai aproapiată de public. De asemenea, ai grijă să postezi informații din domeniul tău.

Ei hai, m-a prins Alex! Pe pagina oficială a UAIC există și un tab cu reguli.

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași are 22.201 fani.

Diana Pintilie îmi șoptește, ascultând prezentarea lui Alex, că este foarte mândră că e din Iași și că a studiat la Cuza. E mândră că la UAIC Iași se lucrează serios pe partea de comunicare online.

Well, good job, Alex Grigoraș! Să trecem la următorul speaker.

Later edit: Toată lumea întreabă “Cum să postez conținut de calitate?”. Alex ne sfătuiește să facem apel la emoții și, insistă, să ne cunoaștem foarte bine publicul. 


CategoriesEvenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.