Retelele sociale – Cum obtii cele mai bune rezultate? – Panel 3

Panelul 3 al zilei aduce pe scena întrebarea “Cum folosești rețelele sociale astfel încât să obții vânzări/înscrieri la proiectele pe care le dezvolți?”. Primul vorbitor, Irinuca Văduva, Marketing & Communication Manager ECDL România, a luat cuvântul.

Irinuca menționează încă de la începutul prezentării un cuvânt foarte important pentru generarea conținutului de calitate – feedback. Da, dacă ne dorim să avem acel conținut de calitate dorit de toate companiile atunci trebuie să cerem și să ținem cont de feedback-ul publicului țintă. “Ce ton vom adopta în comunicarea noastră?” s-a întrebat Irinuca în momentul în care a creat pagina de Facebook a ECDL România. A ținut cont de misiunea și viziunea organizației pe care o reprezintă și a păstrat un ton cât de cât academic. 

ECDL România nu are un departament dedicat social media însă Irinuca se ocupă cu grijă de pagină. Totuși, din punctul meu de vedere, frecvența postărilor (o dată pe săptămână) nu este cea mai potrivită. Sugerez postări mai dese. Prima abordare a ECDL pentru a aduna like-uri a fost reprezentată de organizarea unui concurs. Speakerul nostru spune însă că nu ar mai face un concurs cu like-uri pentru că nu vrea să mai cadă în capcana like-urilor false.

Pentru ECDL România pagina de Facebook este un instrument permanent de comunicare online și au desfășurat campanii dedicate creșterii numărului de Like-uri.

Deși Irinuca a încheiat surprinzător de repede, publicul pare încântat că a aflat istoria paginii de Facebook a ECDL România și, mai ales, că Irina ne-a împărtășit și problemele cu care s-a confruntat până să ajungă la 8.218 fani.

Ionuț Oprea este speakerul următor. Este managerul agenției STANDOUT, prima agenție de publicitate online din România dedicată blogurilor și rețelelot sociale. Îmi place de Ionuț! Zice clar: nu există specialiști în social media. Există oamenii de marketing care se ocupă de asta și unii chiar se pricep.

Ce caută oamenii pe social media? Ionuț pare foarte sigur pe el când ne spune că oamenii vor să se distreze prin intermediul social media și, totodată, vor să primească informații. Există un studiu care arată că oamenii folosesc Facebook pentru a se simți parte a unui grup și pentru a se prezenta. Orice activitate pe care o creezi pe Facebook și în care vrei să maximizezi implicarea oamenilor atunci trebuie să îi faci sa se simtă ca un rock star. Oamenii vor să se distreze și să îi distreze și pe ceilalți.

Conform FaceBrands.ro doar 76.000 de utilizatori de Facebook au interacționat în ultima lună cu paginile nonprofit din România. Asta poate face FaceBrands pentru tine: să îți arate câți oameni au interacționat cu tine pe Facebook. Astfel poți vedea pagini care au foarte mulți fani însă au un engagement foarte mic.

Ce urmează după engagement? Rezultatele. Ce poți face: să generezi mai mulți abonați la un newsletter, să crești vânzările, să îți crești traficul pe site.

Ecuația rezultatelor prezentată de Ionuț = conținut optimizat + call to action + mecanismul de atragere.

Dacă vrei să creezi conținut optimizat atunci ține cont de cele două motive principale pentru care folosește lumea Facebook: utilitate și divertisment. Apoi, ține cont de emoții, imagini și gradul de interactivitate.

Cum faci un call to action de valoare: definește o cauză care să fie importantă și arată-le fanilor cum sunt mai buni pentru că o susțin. Apoi, cere sprijin fanilor pentru a populariza cauza. Amănunt important meționat de managerul STANDOUT: oamenii tind să fie mai degrabă împotrivă decât de acord. Ne putem folosi de asta în definirea cauzei.

Nobody (actually) cares about your page – zice Ionuț că acesta este adevărul. 90% din interacțiunile pe Facebook se întâmplă în News Feed deci ai grijă la conținutul tău și la prezența ta în News Feed. Nu îți fă o groază de tab-uri și, mai ales, care nu au mesaje dedicate. Varianta ideală, în opinia lui Ionuț, este reprezentată de aplicațiile interactive.

Atenție la lungimea postărilor pentru că oamenii au, în general, răbdare cam 9 secunde să citească ce ai postat. De aceea pozele sunt foarte recomandate.

O altă tactică pentru a genera rezultate: alcătuiește o listă a fanilor de top și ai grijă de ei, generează acțiuni în jurul acestora.

Veste bună pentru ONG-uri din partea STANDOUT: organizațiile non-guvernamentale vor putea utiliza gratuit Facebrands.ro. În schimb, Ionuț ar vrea feedback din partea reprezentaților ONG-urilor.

Vouă care dintre cele două pagini de Facebook vă plac mai mult?

Personal, consider că ECDL România e abia la început de drum și cu siguranță oamenii din departament mai au de învățat despre “Cum să îți administrezi pagina de Facebook”. În ceea ce privește agenția STANDOUT, cred că merită un blog cu un deisgn ceva mai prietenos, mai deosebit. Vedeți blogul aici.  

CategoriesEvenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.