As vrea sa ma trezesc in fiecare dimineata la 7.30

Aceasta este dorința mea: să mă trezesc în fiecare dimineață la 7.30. Da, știu, ar trebui să vreau să mă trezesc la 5 pentru că așa fac în general oamenii care se pregătesc pentru o carieră de succes. Eu sunt un viitor om de succes ceva mai somnoros. Am reușit să mă trezesc la această oră doar în toamna lui 2012 pentru vreo lună de zile și asta pentru că știam că am foarte multă treabă. Însă aș vrea să fiu fresh la 7.35 și fără să știu că agenda mea are atât de multe task-uri încât sunt forțată să mă trezesc.

Ca tot omul, am dat search pe atotștiutorul Google să mă direcționeze pe site-urile specialiștilor. Am căutat și am găsit articole cu “n+1 motive pentru care să te trezești dis de dimineață”, motive care de care mai ciudate, creative sau unele de-a dreptul tâmpite.

Fără să vreau am găsit aseară motivația mea: vreau să fiu mereu binedispusă. Cu acest gând am plecat de la prima lecție de karate. Cine ar fi crezut că după o oră de antrenament pentru un sport care presupune violență eu mă voi întoarce acasă cu energie cât pentru încă o săptămână? 

Să vă explic de ce am ajuns la concluzia aceasta plecând de la ora de karate. Cadrul acțiunii: o sală cu vreo zece băieți și doar trei fete, eu fiind singura la prima oră. Momentul încălzirii era dominat de o liniște extrordinară până când au început oasele mele să…trosnească. Și eu muream de rușine. Era ca atunci când eram în examen și stomacul meu era singurul din sală care făcea gălăgie. Deși am continuat încălzirea cu zâmbet în colțul gurii și spunând că nu am mai făcut sport de ceva vreme, oasele mele nu m-au menajat deloc și au făcut gălăgie. Bineînțeles că toate mișcările învățate în acea oră au fost o adevărată provocare pentru mine și un spectacol demn de desene animate pentru colegii din sală.

Însă am ajuns acasă la ora 22:oo cu o veselie cum nu am mai simțit de vreo două săptămâni, cu chef de muncă cum nu am reușit să îmi fac în ultimele săptămâni și chiar cu chef să țin piept unui excel cu șase scenarii și multe procente. 

La Clubul BUDO Iași am fost, la antrenorul Sorin Aruștei, și îl recomand cu căldură. Antrenamentele se desfășoară lunea, miercurea și vinerea începând cu ora 20.00. 

Așadar, dragilor, apreciez tot ce am citit despre “cum să te trezești în fiecare dimineață la 5” pe internet însă mă bucur să vă prezint rețeta mea: sportul! 

Să aveți zile cu energie și motivație! 

Surse foto: aici și aici

  1. Razvan says:

    Pina la urma te vei trezi la ora 5 ori la 7:30?
    Eu incerc sa ma trezesc la 5:00 si e destul de eficient. Doar ca in jur de 20-21:00 intervine oboseala si imediat la somn.

  2. Razvan says:

    Anca: de obicei (incerc) sa ma culc la ora 21:30. Pentru a avea 7 ore si 30 de minute de somn, pe seara. Cateodata reusesc, dar cand am inceput sa fiu mai activ pe blogosfera… e o alta poveste!
    Chiar si ora 7:30 e bine 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.