De 3 ani in online!

Cu surprindere mi-am dat seama zilele trecute că finalul lunii octombrie înseamnă sărbătoare pentru mine, Anca Gîlcă – Un Român Optimist. Se împlinesc trei ani de când exist în mediul online, de când am decis că tastele laptopului meu reprezintă o voce. Acum câteva luni am hotărât că e momentul să cresc mare și să dau decorul verde al WordPress-ului pe unul ceva mai serios. Poate cam prea serios, vor spune unii dintre voi, însă încă analizez culori pentru tapetul casei mele din online. 

Cu această ocazie, am făcut cunoștință cu termeni care până atunci reprezentau pentru mine niște necunoscute dintr-o integrală a onlineului: găzduire web, server, hosting, server, plugins.

Am crezut că este foarte simplu să trec de pe wordpress pe .com însă am avut nevoie de ajutorul unei firme de hosting  și al unui prieten înarmat cu multă răbdare. Am investit timp pentru a înțelege această schimbare, bani pentru a-mi cumpăra domeniul și, din nou, timp pentru a-mi organiza colecția de articole. Am avut noroc de ajutor din partea firmei de hosting  și a prietenului mai sus menționat. 

Mi-am dat seama atunci că femeile (ok, unele femei!) au nevoie de suport tehnic special, de un timp mai lung alocat explicațiilor, de o consultanță tradusă într-o limbă mai puțin dificilă decât este cea a IT-ului. Asta am văzut că iau în calcul firmele din domeniu: explicații amănunțite pe înțelesul tău, rapiditate în cazul în care pică serverul și prietenii îți spun “Hey, blogul tău nu mai merge!” și disponibilitatea de a îți răspunde la întrebări atunci când acestea se ivesc. 

Well, bună dimineața vouă și la cât mai multe articole blogului românului optimist! 

 

 1. Ramona says:

  Buna Anca, cand ai facut aceasta schimbare daca nu este cu deranj ca intreb?
  Prin lumea numite seo, ai incercat sa umbli?
  Oricum acum iti este mai usor sa bagi un nou blog,mai ai nevoie de suport sau te descurci singurica?

 2. Anca Gilca says:

  Buna Ramona!
  Nu stiu daca am inteles foarte bine intrebarea. Nu cred ca as avea timp pentru un nou/alt blog si pe partea tehnica nu cred ca m-as descurca singura. Am avut noroc foarte mare de un bun prieten care m-a ajutat foarte mult cu partea tehnica a blogului meu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1

min
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.