Din traficul meu#1: Pe doua roti in Iasi

De câteva zile am înlocuit tramvaiul cu bicicleta. Cu puțină frică, puțin dezechilibru la plecare și speranța că voi ajunge bine la destinație mi-am zis sa fac ceva mișcare și să văd dacă aș putea să transform bicicleta într-un mijloc de transport. 

Am avut ocazia să descopăr o serie de lucruri interesante: 

 • piste pentru bicicliști înflorate: în Păcurari pistele pentru bicicliști arată foarte bine, atât de bine încât florăresele au ales să pună ghivecele cu flori exact pe mijlocul piestei. De ce oare să mă supăr când sunt întâmpinată cu o pistă cu flori? 
 • borduri alandala: de cele mai multe ori, trotuarele au porțiuni speciale pentru cărucioare și biciclete însă există și borduri rătăcite de muncitori. În această situație eu amuz publicul pentru că mă dau jos de pe bicicletă, trec frumos bordura și apoi îmi continui drumul. 
 • câini: să nu circuli pe Strada Silvestru după ce s-a întunecat pentru că se vor agăța toți câinii de roțile tale! 
 • șoferi nesimțiți: și în calitate de pieton am văzut că există șoferi care ori sunt nesimțiți ori nu au citit în viața lor legislația însă acum, fiind pe două roți, parcă mă simt și mai mult în pericol știind că de oriunde poate să apară un nebun căruia nu îi pasă de culoarea de la semafor. 
 • cetățeni cu limbaj colorat și simț al umorului de șant: “Gagica, vezi că ți se învârte roata!”, “Fata, mă iei și pe mine pe ghidon?”, “Păpușa, ți s-a desumflat roata!”. Așa mă salută pe mine unii cetățeni dimineața. 

Totuși, am întâlnit și persoane care exclamau în urma mea: “Ce drăguț! Cu bicicleta prin oraș!”. 

Eu sunt încă un biciclist începător și temător. Deși traficul ieșean nu e prietenul meu cel mai bun când sunt pe două roți mă străduiesc în continuare.  Voi mai reveni cu impresii de biciclist ieșean.

via

 1. Razvan says:

  Ar fi amuzant cateva poze.
  Nici in Gdansk nu e prea dezvoltat aceasta arie. Desi ei circula mult mai mult cu biciletele si o fac de decenii. Dar sunt mult mai multe drumuri pentru ciclisti, semafor special iar oamenii stiu sa respecte drumul asfaltat rosu pentru ciclisti.
  Deobicei in ultima vineri din luna se organizeaza, in Iasi, Masa Critica, daca ai vrea sa intilnesti alti curajosi din oras!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.