3 filme de weekend

Sâmbăta aceasta pare a fi una numai bună de stat acasă, în pătură, de mâncat mult și de urmărit filme. Eu îmi propun să văd a doua jumătate a unui film dintre cele trei pe care le voi recomanda. Asta pentru am adormit la mijlocul filmului acum vreo două săptămâni. 

1. La tête en friche (“După-amiezi cu Margueritte”) este un film în regia lui Jean Becker care ni-l prezintă pe Gérard Depardieu în rolul lui Germain, un bărbat în vârstă de 45 de ani. Germain are o viață normală, pe care o putem recunoaște dacă ne uităm la unii conaționali de-ai noștri, este aproape analfabet și mare parte a timpului său o petrecere alături de amicii săi, la bar. Germain este însă îndrăgostit și, aproape de finalul filmului, primește și vestea cea bună: va fi tată.

Acțiunea filmului nu este însă construită în jurul poveștii de dragoste dintre Germain și iubita sa, ci în jurul poveștii de prietenie între Germain și Margueritte, o femeie în vârstă care locuiește la un azil de bătrâni și are obiceiul ca după-amiaza să iasă în parc și să numere porumbeii. Îmi amintesc că în momentul în care s-au cunoscut, Germain a rămas uimit de faptul că Margueritte le dăduse nume porumbeilor și îi putea recunoaște. Fără să își dea seama, cei doi se împrietenesc, Margueritte devine un fel de mentor pentru Germain, îl motivează și astfel el învață să citească. Mai multe scene vă vor pune pe gânduri, vă vor amuza și, pentru persoanele mai sensibile, vă vor face să plângeți.

2. To Rome with love , în regia lui Woody Allen, l-am vizionat alături de colegii mei, la Timișoara. Am râs foarte mult însă, cu toate acestea, la final parcă am rămas totuși cu un sentiment de…îi lipsește ceva. Filmul prezintă patru povești amuzante și romantice în același timp, cu un scenariu care vă ajută să recunoașteți amprentele lui Woody Allen.  Nu vă voi povesti prea multe despre acest film pentru că regizorul ar trebui să fie cel care să vă atragă. Eu vă provoc doar să îmi spuneți care este părerea voastră. Am mai citit review-uri și părerile sunt extrem de împărțite.

3. Ted este comedia care, la o primă vedere, poate fi vizionată cu copiii lângă tine. Nu, nu! Nu-i deloc pentru copii! Un bărbat în toată firea îl are drept prieten cel mai bun pe ursulețul său primit cadou de Crăciun. Acest ursuleț este cât se poate de viu și cât se poate de obraznic! Până să adorm, cam pe la jumătate filmului, prietena lui John, decide să fie cu John doar cu condiția ca acesta să nu mai locuiască cu Ted, ursulețul buclucaș. Astfel că, Ted trebuie să își închirieze apartament, să lucreze, să meargă singur la întâlniri. Am râs mult și abia aștept să văd finalul!

  1. T&T says:

    Iar mie…in anumite imprejurari si prin reprezentanti mi-a fost interzis accesul la acest film (Ted). Mai exact mi s-a recomandat ca nu e pentru…in fine! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.