Primul meu blog trip – o reusita!

Persoanele care mi-au mai ţinut companie la o cafea săptămâna trecută au aflat deja că mă aşteaptă cam două săptămâni cu drumuri frumoase. Sesiunea drumurilor din această vară a primit startul din partea agenţiei de turism Icar Tours  cu ocazia Cheese & Wine Blogging Trip, eveniment ce a reprezentat pentru mine participarea la primul blog trip şi, totodată, cunoaşterea bloggerilor ieşeni şi în mediul offline. 

Mai punctuali şi mai matinali ca niciodată, am pornit din Iaşi, cu un autocar prietenos, către comuna Vârful Câmpului din Botoşani. Mai exact, destinaţia noastră  a fost Moşia Cai de Vis. Fără pic de exagerare sau laudă gratuită, vă pot spune sincer că m-am deconectat pentru câteva ceasuri şi m-am bucurat de aer curat, privelişte deosebită, linişte cum numai la bunica la ţară era! 

Ghidul nostru a fost actorul Daniel Badale. Alături de dumnealui, într-un ritm mai mult decât plăcut, am făcut turul moşiei, am cunoscut caii şi am degustat brânzeturile şi vinul. Nu ştiam că există brânză cu nucă sau ardei. Producţie proprie a moşiei, brânzeturile au fost prima noastră bucurie gastronomică a zilei. A urmat degustarea vinului. Trei tipuri de vin, unul mai bun ca altul – Aligote, Fetească Regală şi Cuvee de Vişani – ne-au încântat papilele gustative. Am învăţat cum se face degustarea de vinuri, cum se bea vinul din paharul-lalea şi cum să recunoşti un vin bun. Aţi fi minunaţi să aflaţi cum au reuşit cei de la GRAMMA Wines să intre pe piaţă, să o cucerească cu gustul deosebit şi să aibă în portofoliu clienţi care au comenzi speciale, personalizate. 

Ah, momentul mult aşteptat de mulţi dintre noi a fost o experinţă pe cinste! O paradă a cailor din moşie m-a făcut să spun wow! mai des decât aş fi putut crede că pot să exclam pe minut! Cai mai frumoşi ca aici nu am mai văzut! Da, sunt sigură că mai sunt herghelii minunate în România însă deocamdată această primeşte laudele mele! 

Cu mai multă frică decât mă aşteptam să mă încerce, m-am urcat pentru prima dată în viaţa mea pe un cal. Conform instrucţiunilor primite trebuie să fii calm (transmiţi starea de nelinişte şi calului), să stai cu spatele drept şi să nu faci mişcări bruşte. Zis şi călărit! 

Next stop: Hotel Belvedere Botoşani. Prânzul a fost atât de copios încât eu şi Andreia am luat o mică pauză de somn până în Hîrlău, unde am vizitat Muzeul Viei şi Vinului.

Drumul spre casă ne-a oferit ceea ce ne dorim cu toţii în acest sezon: răcoare. O bătaie cu apă ne-a fost prietenă bună! Dany, fii sigur că îmi iau revanşa! Să nu zici că nu te-am prevenit 🙂 

Sper să pot reveni curând într-un cadru atât de frumos ca cel oferit de Icar Tours! Vă doresc şi vouă să aveţi parte de aşa ceva, să vă luaţi aşa o pauză de la rutina zilnică! 

Sursa foto: Relansat.ro

CategoriesCalator
3

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.