Cand totul se transforma in facturi.

Am aşteptat cu nerăbdare să mă mut la chiria mea. După cinci ani în care am împărţit o cameră cu încă patru persoane îmi puteţi înţelege nerăbdarea, nu? 

A venit acel moment mult aşteptat. Alături de o colegă de apartament şi de o prietenă am vizitat, am intrat pe multe uşi, am văzut proprietari fel de fel. Ne-am decis într-un final şi de o săptămână am chiria mea. Recunosc că în unele dimineţi mă tot bătea gândul: “Oare am făcut alegerea bună?”. Deocamdata simt că da, am făcut alegerea potrivită şi cel mai important este că mă simt ca acasă. Asta am căutat, nu? O chirie a mea în care să mă simt ca acasă, poate chiar mai bine. 

Totuşi, am ajuns la multe vorbe ale mamei în această săptămână. Mai toate au legătură cu facturile, cu metodele prin care economiseşti. În cei cinci ani de cămin nu m-a interesat câţi metri cubi de apă consum sau câţi kilowaţi. Of, acum mă interesează! Acum totul s-a transformat în facturi. Dacă vreau să merg la un eveniment care are taxă de participare atunci clar mă gândesc înainte câte facturi aş putea să plătesc, pun în balanţă şi apoi decid. 

Sunt îngrijorată în ceea ce mă priveşte pe mine: voi depăşi momentul facturilor, mă voi obişnui cu el, mă va afecta sau chiar obseda, voi învăţa să economisesc energie/apă/etc sau voi munci tot mai mult ca să nu mai fiu îngrijorată de facturi? Tratez cumva prea serios acest subiect? Posibil. Aşa cred însă că e la început, nu? 

E o perioadă de început pentru mine şi, totodată, de sfârşit. Simt că am păşit în viaţa de adult mai mult decât am simţit vreodată până acum: am responsabilităţi fel de fel, şcoala s-a terminat de tot. 

La voi cum e cu gândirea în facturi? 

  1. CostinC.info says:

    Eu zic că treci printr-o mică perioadă de panică, care o să treacă în câteva zile, săptămâni. Cred că într-un final de vei obişnui cu tot ce înseamnă responsabilitatea datoriilor, iar economisirea va veni de la sine. 😛 Multă baftă îţi doresc în acest nou capitol din viaţa ta. 🙂 >:D<

  2. T&T says:

    Daca aceste cheltuieli ar fi fixe, ti-a putea planifica banii pe termen lung. Din pacate exista dese momente in care fie apar diverse si neprevazute, fie pretul utilitatilor se modifica, etc. De acord ca este o abordare noua in ceea ce priveste viata ta, dar iti va fi mai usor cand vei fi la casa ta. Solutii pentru minimizarea costurilor? Evitarea risipei de resurse, iar cele necesare sa sufere unele modificari de gen becuri economice, vasul la toaleta cu opritor, bateriile de la robineti sa nu curga, dusuri in loc de lafaiala in cada, rufe spalate la masina (oricat de surprinzator ar parea, e mai ieftin!). Desigur pentru unele dintre acestea e nevoie de…un barbat in casa! 😀 . Conteaza foarte mult ca si colegele tale de apartament sa inteleaga toate astea si sa cadeti de acor comun asupra acestor asptect. Si ale altora pe care le considerati necesare. Altfel…

  3. Pingback:polimedia.us/fain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.