Nu imi place dar fac

Sunt lucruri care nu îmi place să le fac dar pentru că aleg să le fac proiectele la care lucrez au o finalitate frumoasă. Pun pariu că şi vouă vi se întâmplă la fel.

Partea cea mai grea e la startul lucrului la acel ceva. Azi am trecut cu ochii peste un citat care poartă semnătura lui Constantin Brâncuşi şi cred că descrie perfect situaţiile în care nu reuşim să ne “punem în priză” pentru a lucra ceva ce nu e chiar pe gustul nostru: “Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în poziţia de a le face”.

Cap de listă la ceea ce nu îmi place să fac e Excelul. Oooo, daa! Trebuie să recunosc că nu îmi place poate pentru că nici nu mă pricep prea bine. În vara aceasta voi desluşi misterele acestui program care ne salvează de multe ori dar ne lasă impresia că cei care ştiu să îl folosească foarte bine sunt mici Einstein-i.

Continui cu cercetarea. De cele mai multe ori, cercetarea presupune să stai la calculator şi cu multă răbdare să cauţi chestii diverse, statistici, să interpretezi, la o adică să le pui în Excel. Ştiu, cercetarea este baza unui proiect aşa că am găsit antidotul stării de “sleep” în faţa laptopului când fac asta: mă păcălesc că după ce îndeplinesc un punct din cercetare merg să îmi cumpăr o îngheţată!

Planificarea. Când te ocupi de planificare înseamnă că cel care te-a desemnat să faci asta are încredere în tine deci ar trebui să mă bucur că am de făcut planificări. Sincer, mă bucur mult! Însă e cam aceeaşi problemă ca la cercetare: e o treabă statică. Bine măcar că, în general, planificările le facem la început de proiect.

Vreau sa închei lista şi îmi dau seama că de fapt ceea ce nu îmi place să fac, dar fac, se învârte în jurul domnului Excel. Aşadar, cu acest post îi declar război acestui domn cu multe căsuţe în tabel! După dizertaţiei îţi găsesc ac de toate căsuţele şi funcţiile! It’s a promise! 

Sursa foto: aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.