Multicolor. Ziua 4 – Italia.

Fiecare seară a Festivalului Multicolor mi-a dat emoţii pentru că mi se pare imposibil ca 7 filme din 7 să fie pe gustul meu. Babum! Aseară am plecat de acasă foarte liniştită pentru că urma să văd filmul italian,  romantic. Mai mult decât atât, eram şi încântată că domnul meteorolog de servici nu s-a mai supărat şi nu a plouat, proiecţia filmului fiind în aer liber.

Complicat – acesta este cuvântul care poate să descrie sentimentul meu după ce am privit Un viaggio chiamato amore (O călătorie numită dragoste). Poate pentru că dragostea e complicată, oamenii sunt complicaţi şi complică dragostea şi mai tare, alegerile care le facem din dragoste sunt riscante şi oricum am alege ne vom izbi de complicaţii.

Emoţia dragostei în stil italian am simţit-o însă pentru a urmări firul acţiunii a trebui să mă concentrez mult, tare mult. O femeie romantică, iubitoare de poezie nu are o copilărie tocmai frumoasă aşa că la un moment dat în viaţă decide să pună punct şi să o ia de la capăt. Astfel, decide să îşi părăsească soţul violent şi copilul pe care îl iubea foarte mult pentru a găsi libertatea. Se îndrăgosteşte de poetul Dino Campana alături de care trăieşte o poveste frumoasa, deosebită. Zâmbeam când vedeam că îşi scriau scrisori iar noi acum abia dacă scriem un mail frumos pentru cel care ne e alături.

Totuşi, povestea de dragoste a fost tulburată la un moment dat. Hmm, aşa se întâmplă şi în viaţa reală, nu? Trecutul Norei pare să ajungă din urmă prezentul şi Dino se teme că va fi părăsit. De aici încep întâmplările nefericite din cuplu care aduc după ele regrete şi lacrimi. Nora pare să retraiască trecutul său aşa cum noi am citi o carte, un jurnal.

Aşa ni se întâmplă şi nouă: ne dorim să uităm lucruri din trecut, fugim de trecut, reuşim să ne îndrăgostim de prezent şi apoi ne speriem de un moment de cumpănă. În funcţie de cum reacţionăm la sperietură reuşim să gestionăm prezentul. Altfel, ne ajunge trecutul din urmă.

CategoriesEvenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.