Multicolor. Ziua 1 – Norvegia.

Am deschis acest post cu gândul că voi face live-blogging. Nu cred că reuşesc insă să fac asta pentru că filmul se anunţă a fi interesant. 

Vă spun acum doar că sala este plină, s-a suplimentat numărul de scaune. Am început prin a urmări un scurt metraj despre Norvegia. 

Upperdog, filmul din această seară, este o tragi-comedie regizată de o femeie-regizor foarte talentată a Norvegiei, Sara Johnsen. Jan Erik Holst, editor executiv în cadrul Institutului Norvegian de Film este prezent în sală şi tocmai a făcut o scurtă prezentare a filmului şi a povestit despre Zilele Filmului Norvegian care se desfăşoară tot în această perioadă. 

Gata! Începe filmul! Vă las cu trailerul şi recenzia. În miez de noapte revin cu informaţii! 

P.S. Eu şi Dragoş am primit un cadou foarte simpatic din partea organizatorilor. Revenim cu poze!

Later edit, after movie: M-am tot întrebat cum se face live-blogging pentru vizionarea unui film, cum să scriu despre el. Să vă povestesc ce s-a întâmplat? Cum s-a întâmplat? Ce au făcut personajele? Dacă au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi?

Am ales să vă scriu ce am simţit eu pe parcursul vizionării. Ei bine, Upperdog m-a făcut să zâmbesc subtil la scenele cu ceva goliciuni (ok, recunosc, au fost mai multe goliciuni), să râd de-a binelea alături de ceilalţi 100 şi ceva de omuleţi din sală, să îi şoptesc lui Dragoş că sper să nu se termine prost filmul pentru că eu plâng repede, să mă întreb de ce oare nu vorbesc mai des cu fratele meu, să realizez că detaliile surprinse la filmări pot fi deliciul unei scene, să mă bucur de simplitatea fiinţelor (cele două actriţe au fost naturale, normale şi deosebite). Aaa, nu în ultimul rând, când voi spune “Bună!” sau mi se va spune “Bună!” voi zâmbi mai mult decât de obicei. Aflaţi voi de ce, nu?

Dacă ploaia din această seară v-a speriat şi aţi ratat filmul vă sugerez să faceţi cumva să petreceţi 90 min alături de povestea norvegiană.

Recenzia: Upperdog este o tragi-comedie despre relaţii interumane într-o Norvegie contemporană. Personajele tânjesc unele după altele şi îşi caută iubirea, iar vulnerabilitatea lor este tratată deopotrivă cu lejeritate şi gravitate. Pe vremea când erau copii, cei doi fraţi vitregi Axel şi Yanne au fost daţi spre adopţie în Norvegia. Axel a fost înfiat de către o familie înstărită şi a devenit un tânăr răsfăţat, în timp ce Yanne a fost adoptată de către o familie modestă. Yanne îşi aminteşte de călătoria spre Norvegia şi de fratele său, dar nu ştie unde să îl caute. Cei doi fraţi se vor reîntâlni în cele din urmă,  un rol important în această revedere jucându-l Maria, prietena poloneză a lui Yanne.

CategoriesEvenimente
  1. Pingback:Inspiraţia de sub duş « Lucian Mustaţă blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.