Festivalul de muzica si film in aer liber. Multicolor la Iasi.

De trei ani ştiu că începutul lunii iunie înseamnă, printre altele, pentru Iaşi şi Festivalul de Film Multicolor . Ce poate fi mai plăcut în sesiune decât să iei o pauză binemeritată care te conectează cu 7 ţări, 7 culturi?

Iaşul este un oraş multicultural şi, în ciuda faptului că avem colegi din diverse ţări,  nu cunoaştem prea multe informaţii despre cultura lor. În perioada 28 mai – 3 iunie zic să ne luăm colegii (şi români şi străini), seară de seară, la câte o plimbare în Copou, pe Esplanada Casei de Cultură „Mihai Ursachi”.

Începând de luni, 28 mai, ieşenii – cu mic, cu mare – vor pătrunde în atmosfera multiculturală a Europei. În timpul celor 7 zile vor fi difuzate melodii din repertoriul „ţării zilei” pe strada Lăpuşneanu şi în librăriile Anticariat „Dumitru I.Grumăzescu”, iar seara după ora 20:00, în Copou, vor fi proiectate filme din cinematografia europeană. 

Nu doar cinefilii se pot bucura de o experienţă multiculturală. Iubitorii de literatură pot vizita în fiecare zi, la librăria „Avant- Garde” standurile special amenajate cu lucrări ale scriitorilor europeni.

Cele şapte ţări sunt: Norvegia, Marea Britanie, Germania, Italia, Franţa, Spania şi România.

Cine a participat la ediţiile din anii trecuţi ştie deja: organizatorii au pregătit tombole cu premii surpriză pentru voi. Festivalul Multicolor este cunoscut în Iaşi şi datorită faptului că se desfăşoară în aer liber şi participarea este gratuită. Sună bine, nu? 7 zile, 7 culturi, film, muzică, literatură, premii şi prietenii. 

Click aici pentru a afla programul şi filmele

P.S: Voi “trasmite live” în fiecare seară de la “locul faptei”. Colegul meu de misiune este Dragoş-Andrei Preutescu. 

CategoriesEvenimente
  1. Pingback:Vreau să vă văd în public de pe scena Festivalului Multicolor! Adică vă invit la film. « Lucian Mustaţă blog

  2. Pingback:Cum am fost blogger multicolor | Anca Gîlcă - Un Român Optimist

  3. Pingback:Vreau să vă văd în public de pe scena Festivalului Multicolor! Adică vă invit la film. | Lucian Mustață

  4. Pingback:Ne vedem la Festivalul Multicolor! | Anca Gîlcă - Un Român Optimist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1

min
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.