E Ziua Internationala a Familiei si pentru noi

Am aflat dimineaţă de pe pagina de Facebook a Atelierului Părinţilor că  azi e ziua familiei. Aşa-i că puţini dintre noi ştiau asta? 

Din 1995 ONU a declarat ziua de 15 mai ca fiind Ziua Internaţională a Familiei. Printr-un search pe Google am aflat că 1994 a fost Anul Internaţional al Familiei din dorinţa de a iniţia un plan global prin care să fie susţinută familia. 

Nu istoria vreau să o citim azi ci aş vrea să ne oprim pentru un moment din ceea ce facem şi să realizăm că fără familie nu am fi fost nimic. Familie fericită, familie cu părinţi divorţaţi, familie cu un copil, familie săracă, familie bogată, familie cu probleme din cauza violenţei, familie numeroasă – indiferent de tipul familiei din care provenim e important să conştientizăm că, într-un fel sau altul, am devenit mai buni, mai doritori de a avea o viaţă bună şi frumoasă măcar datorită unui membru din familie. 

În fiecare familie există o mătuşă sau o bunică sau o nănuţă care ne iubeşte mult şi când eram mici mereu avea grijă să ne cumpere câte ceva. Acum nu o mai sunăm aşa des. Sunt zile în care nici măcar cu mama nu vorbim pentru că suntem obosiţi sau pur şi simplu nu avem chef. 

Să ne gândim azi ce înseamnă familia pentru noi şi măcar un telefon cu o vorbă dulce şi dragă să dăm acelor persoane care ne apar în minte când pronunţăm “familie”. 

Eu azi îl sun pe tatăl meu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1

min
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.