Sa selectam evenimentele

Am tot scris şi vorbit despre evenimentele din Iaşi: că sunt faine, că unele se întâmplă pentru prima dată la Iaşi, că facem cunoştinţă cu oameni noi, că organizatorii au avut curaj cu aşa o iniţiativă şi multe altele. 

Pentru că orice bun îşi are răul lui şi orice rău îşi are bunul lui nu am mai fost chiar atât de bucuroasă după fiecare eveniment la care am participat. De ce? 

Pentru că: 

 • în mare parte, cam la toate evenimentele ieşene, speakerii sunt aceeaşi. Din anul I de facultate şi până acum am tot fost la evenimentele din Iaşi şi anul acesta am descoperit cu regret că mereu şi mereu sunt invitaţi aceeaşi speakeri, cu mici excepţii. Poate că Iaşul nu are specialişti la orice pas însă sunt sigură că o dată cu trecerea anilor au fost angajaţi şi formaţi alţi oameni în departamentele companiilor şi poate ar fi ceva să îi ascultăm şi vedem şi pe ei – cu greşelile şi reuşitele lor, cu stângăciile de începători. 
 • nu doar speakerii sunt cam aceeaşi, ci şi participanţii. Un argument care te convinge să mergi la evenimente e cel al networking-ului însă rar mi-a fost dat să cunosc în acest an persoane noi întrucât atunci când intram în sala evenimentului nu spuneam decât “Salut! Ce mai faci?”. Da, mai toţi cunoscuţii mei erau acolo. Tineri ieşeni, ce faceţi? Prindeţi curaj, veniţi la ce se organizează pentru voi şi faceţi networking! Vreau să vă cunosc. 
 • cam aceleaşi discursuri. Că speakerii sunt mai mereu aceeaşi nu ar fi o problemă atât de mare dacă măcar prezentările ar fi diferite de la un eveniment la altul. Dar da, nu s-a întîmplat doar o dată să aud acelaşi speaker  cu un discurs de la un alt eveniment (sau izbitor de asemănător). 

Am luat pe rând aceste probleme şi am încercat să le găsesc soluţii. Am identificat că pot face următoarele ca să fiu mulţumită de evenimentele din Iaşi: 

 • analizez bine bine bine lista speakerilor şi merg doar la sesiunile la care sunt speakeri pe care nu i-am văzut deloc sau nu i-am mai văzut de ceva vreme sau vor susţine o prezentare care, după titlu, pare a fi nouă şi interesantă. 
 • promovez evenimentele pe blog, pe Facebook, pe grupurile de discuţii la care sunt înscrisă pentru a îi încuraja pe colegii mei mai tineri să participe. 
 • m-am înscris pe grupuri de discuţii care promovează evenimente de diverse tipuri. Da, primesc sute de mailuri zilnic şi de puţine ori găsesc ceva care să îmi atragă atenţia însă atunci când găsesc acel ceva se întâmplă să fie chiar un eveniment care nu a beneficiat de promovare în grupul meu obişnuit şi astfel sunt sigură că voi întâlni oameni noi. Networking să fie! 
 • nu mă mai entuziasmez atât de tare şi nu îmi mai fac aşteptări prea mari. Cred că asta e o greşeală care o comitem mulţi dintre noi: vedem că e un eveniment care se întâmplă în mai multe oraşe din ţară şi ne zicem că sigur va fi ceva  super! E posibil să nu fie chiar aşa super pe cât credeam noi şi să nu fie din vina organizatorilor. 
 • iau serios în calcul varianta de a merge la ediţiile din alte oraşe ale evenimentelor care sunt şi in Iaşi. Astfel, voi cunoaşte specialişti pe anumite domenii din alte colţuri ale ţării. 

Până una alta, ne vedem săptămâna aceasta la Creative Combo (miercuri), BizCamp (joi), CNSC (vineri-sâmbătă). Sper să văd cât mai multe feţe noi!

 1. T&T says:

  Ai punctul pe “i” ! Eu particip la mult mai putine evenimente decat tine si am acelasi feeling. Unele devin chipurile traditie si se deruleaza la a “n”-a editie, dar sub acelasi format si da, aceeasi speakeri si acelasi public. La ultima mea participare la un astfel de eveniment (nu dau nume) ii stiam cam pe toti…Diversitatea si imaginatia sunt rara avis, iar conservatorismul (a se citi “inspiratia” din editiile anterioare) nu e deloc benefic pentru beneficiari. De orice natura ar fi ei. Lumea se plictiseste si “piata” se va prabusi natural. Personal nu cred ca un tip de eveniment poate avea mai mult de doua editii pe acelasi tipar. Parerea mea, nu dati cu pietre! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.