A doua noapte in Mexic. Buenas noches!

Nu se poate să nu vă povestesc mai multe despre experienţa atât de interesantă cu locul de cazare din Braşov: Pensiunea FunPark.

Am ajuns miercuri seara destul de târziu la pensiune şi după ce am făcut formalităţile la recepţie şi a venit momentul să primesc cheia camerei, am fost întrebată: “Ce cameră doriţi? Madeira, Mexic, Grecia, Caraibe, Thailanda, Tanzania?”. Am crezut că am auzit eu ceva cuvinte aiurea din cauza oboselii de la drumul destul de lung aşa că am zis politicos şi cu zâmbetul pe buze un clasic: “Poftim?”.  Mi s-a explicat apoi că în pensiune camerele nu sunt numerotate ci poartă denumiri. Sunt 13 camere: Madeira, Mexic, China, Grecia, Caraibe, România, Laponia, Arabia, Thailanda, India, Tanzania, Italia, SUA.

A fost ciudat şi amuzant să răspund: “Vreau în Caraibe! Ba nu, în Thailanda! Aaa, mai bine în Mexic!”.  Am primit cu zâmbetul pe buze cheile Mexicului:)

Domnişoara de la recepţie m-a condus în Mexicul meu şi am vazut-o că a zâmbit când eu am exclamat ca un copil de grădiniţă “woooow” în momentul în care am văzut cum e decorată camera. Da, am cinci colegi de cameră cam ţepoşi dar prietenoşi. Nu doar atât m-a făcut să mă simt foarte bine: de fiecare dată când intru în cameră se aude de la un difuzor din tavan o piesă specifică Mexicului, pereţii camerei sunt vopsiţi astfel încât să te facă să te simţi ca un locuitor mexican, iar patul…patul e extraordinar!

În meniul de la restaurantul pensiunii se găsesc mâncăruri din aproape toate “camerele”, iar personalul este extrem de amabil şi transmite o stare frumoasă pe care doar la pensiuni am întâlnit-o (nu, nu îmi place la hotel! nu imi place, în general, de angajaţi!)

Ideea în jurul căreia este construită această pensiune mi se pare grozavă, originală şi creativă! Nu m-am putut abţine şi am întrebat proprietara cum de s-a gândit să îşi deschidă aşa o afacere. Două lucruri mi-a spus: că a călătorit foarte mult şi că în Germania există ceva în genul acesta.

Dacă mai e vreo pensiune cel puţin la fel de interesantă ca aceasta în România…nu ştiu. Însă eu vă recomand cu dragă inimă să poposiţi aici pentru măcar o noapte şi să experimentaţi o altfel de cazare.

CategoriesCalator
  1. Diana says:

    Dar de camere precum “Irina”, “Rodica” (cc: prin Bucovina) etc., ce zici? Devine distractiv cand e vorba de mai multa creativitate, intr-adevar.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.