Parinti, nu mai cumparati credit pentru telefoanele copiilor!

De ceva vreme tot primesc telefoane prin care sunt anunţată că am câştigat bani, mulţi bani. Alea sunt escrocherii şi asta o ştim deja.

Totuşi, când mi-e lumea mai dragă (sau ziua mai ocupată), mă sună diverse numere (sau numere private) şi am parte de discuţii de genul:

Eu: Alo! Bună ziua!

X : Alo! Cine e acolo?

Eu: Mă scuzaţi, însă pe cine căutaţi?

X: Pe tine, gagica!

Eu închid şi apoi urmează vreo jumătate de oră în care primesc încontinuu apeluri de la persoana respectivă. Culmea e că vocea celui care îmi zice mie cele notate mai sus e mereu de copil, băiat care îmi dă senzaţia că nu e nici măcar la liceu încă.

Luni seara  aşteptam tramvaiul în faţa universităţii şi lângă mine erau doi băieţi, în clasa a 6 a. Deşi ningea foarte tare şi era chiar frig, aceştia dădeau telefoane fără oprire şi începeau cu: “Alo, Călin Gruia?”, îi bufnea râsul, mai spuneau câteva prostii şi închideau.

La un moment dat, unul îi zice celuilalt să mai lase minute şi pentru mâine. Ei, dar de unde atâta grijă!? Celălalt îi zice: “Lasă, uăi, că am 3000 de minute şi 3000 de mesaje!”.

Ce e prea mult pentru un copil poate să îi dăuneze lui şi, mai mult, celor din jur. Iar cei din jur pot fi străini, adulţi ocupaţi care nu au chef să primească telefoane de la Călin Gruia.

Părinţi, cred că e suficient ca un copil de clasa a 6 a să aibă pe telefon 1 euro ca să vă poată da beep când ajunge la şcoala sau acasă. Mai departe îl sunaţi dumneavoastră. Zic şi eu aşa…că am crescut fără telefon şi a fost bine şi pentru mine şi pentru mama.

  1. T&T says:

    Si eu ii incarc lui Jr cu optiunea minima si cea mai avantajoasa. Curios…e tot intr-a VI-a…coincidenta probabil. Dar niciodata n-a dat vreun telefon obscen! Sau mai rau: la 112 ! I-am explicat la ce riscuri se expune atat el cat si noi ca parinti cu astfel de glume. Cel putin aici imi seamana: nu-i place sa vorbeasca la telefon…
    Stii ce e interesant? Ca primesc si eu telefoane similare, dar de la …fete! (spre disperarea sotiei! :)). Acum cand vad nr. secret pe telefon nici nu ma mai obosesc sa raspund, il dau direct ei 😉 ).

    P.S. Am reclamat cateva din aceste numere care din neglijenta nu s-au “ascuns”. Din pacate raspunsul operatorilor a fost sa ma adresez Politiei !! Operatorii pot verifica si lua masuri, dar lor le convine faptul ca se inregistreaza trafic. Pardon, profit am vrut sa spun!

  2. Anca Gilca says:

    Eu am inteles din discutiile lor (in afara celor telefonice) ca sunt in clasa a 6 a. E bine ca ne-ai zis care e treaba cu reclamatiile ca sa nu ne obosim degeaba sa facem asa ceva. Si da, ai dreptate, le convine toata treaba asta cu telefoanele necunoascute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1

min
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.