Pentru ca ne gasim timp

Ieri am călătorit cu ajutorul Ilincăi în Portugalia şi ne-am delectat cu poveşti despre cum e să fii student în străinătate. Poveştile vor continua.

Azi insă, ne întoarcem privirile către un student din Iaşi care ar vrea să se poată bucura de posibilitatea studiului la facultatea la care e înscris şi către nişte copilaşi din Republica Moldova care au nevoie de cărţi în limba româna.

Andrei Burlica are 19 ani, este student la Facultatea de Informatică (UAIC Iaşi) şi de curând a fost diagnosticat cu aplazie medulară în formă severă. Boala îi atacă măduva osoasă. Andrei are nevoie de un transplant  medular cu celule stem recoltate de la donator neînrudit. Părinţii acestuia au deschis un cont bancar în care îi putem dona bani băiatului. Din câte am înţeles (şi sper că am înţeles corect) mama lui Andrei este profesoară la Liceul “Radu Cernătescu” Iaşi, adică salariul este pe măsură… După cum ştiţi deja, orice ajutor financiar este binevenit într-o perioadă în care chestuielile pentru familia băiatului au crescut foarte mult.

Contul este: RO91BRDE240SV35564162400 (RON), deschis la BRD pe numele Burlica Elica Lăcrămioara.

Elevii liceului teoretic “Ion Creangă” din Republica Moldova (comuna Micleușeni, raionul Strășeni) au nevoie de cărţi în limba română. Am aflat de campanie de aici, am trimis un mail şi am mai aflat că cei care au acasă cărţi pe care se cam pune praful şi pe care oricum nu le citesc trebuie să le facă pacheţel şi să le trimită Adinei Şega. Mai multe info aflaţi dacă îi scrieţi Adinei pe blogeventro@gmail.com.

*Foto: aici si aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1

min
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.