Are 19 ani si…o carte

Nu il cunosc pe tanarul de 19 ani care are ambitia sa publice o carte, insa m-a impresionat curajul sau! I-am scris un mesaj azi, l-am felicitat si l-am intrebat daca e de acord sa scriu cate ceva despre el.

Sa explic: il cheama Gratian Lascu, este din Oradea, a scris o carte, a batut la usa a 12 edituri, a fost refuzat din diverse motive si a decis sa isi publice creatia cu ajutorul cartilor din biblioteca. Pe blog are o lista cu toate cartile sale (o lista foarte lunga chiar), cititorii sunt invitati sa cumpere si cu banii adunati isi va publica singur cartea.

Mi-au placut mult cateva lucruri la el:

– e curajos, ambitios, increzator

– desi a stat de vorba cu 12 edituri si a fost refuzat, nu a scris nimic de rau despre nicio editura

– nu a cautat un sponsor sau a asteptat sa cotizeze parintii publicarea, ci a facut ceea ce nu am avea curaj sa facem noi (poate): si-a scos la vanzare propria bilbioteca

– aprecieaza fiecare sustinere venita de la colegi/prieteni/cititori – pe blogul sau va puteti convinge ca are sustinatori si ca raspunde cu responsabilitate si placere la toate comentariile

– are 19 ani si ar putea sa bata mingea pe teren, sa joace nu stiu ce jocuri cu impuscaturi, sa piarda vremea efectiv. El a ales sa scrie o carte.

Cineva ma intreba pe Facebook daca acest curaj al lui Gratian ii va face cartea mai buna. Nu stiu daca e buna sau nu cartea lui Gratian, ci stiu ca il apreciez pentru punctele notate mai sus. Pana la urma, ce inseamna o carte buna sau o carte proasta? Avem gusturi diferite si poate ca in timp ce mie mi se va parea o carte foarte buna voua vi se va parea ca nu a meritat efortul.

Da, distanta e cam mare sa comandam noi carti din biblioteca lui Gratian insa putem sa il sustinem cum ne pricepem mai bine si sa speram ca cineva va citi si ori va comanda o carte de la el, ori il va suna si ii va cere un mail cu ceea ce a scris.

Inchei cu finalul mesajului primit de la Gratian azi: “…de 24 de ore am cunoscut multe persoane noi care m-au incurajat si acum pot sa spun ca sunt motivat si nu regret alegerea mea. “

CategoriesForme diverse
 1. Gratian says:

  Multumesc mult pentru articol si aprecieri ! 🙂

  Cu pasi marunti dar siguri voi ajunge la final. Mi s-au pregatit cateva planuri de rezerva pentru orice eventualitate. Am acum ocazia sa pun in practica tot ce am invatat din cartile de auto-sugestionare si chiar functioneaza !

  Scopul final: cartea TREBUIE publicata 🙂

 2. comenzi says:

  va multumim pentru ajutor, eu doar am oferit un mic spatiu pe http://www.superanticariat.ro pentru cartile expuse spre vanzare de catre Gratian.

  100 de carti la un pret foarte mic – http://www.superanticariat.ro/index.php/shop/categorie/001-100-de-carti-promotie-ianuarie-2012-reduceri-de-pret/329 . Banii rezultati din vanzarea acestor carti vor servi exclusiv la publicarea cartii de debut “Amintiri din trecut” – Autor Lascu Gratian – http://www.gratianlascu.com/ . http://www.superanticariat.ro sprijina tinerele talente in mod gratuit !
  Primul paragraf se afla publicat pe blog, se poate citi aici: http://www.gratianlascu.com/2010/03/amintiri-din-prezent/

 3. Anca Gilca says:

  Felicitari pentru increderea care o oferiti tinerilor! Am fost dezamagita sa vad ca au existat oameni care au sarit imediat si au dezamagit tinerele talente. Oameni ca dumneavoastra sunt putini si sper sa va intalnesc tot mai des!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.