Cel mai bun prieten…

Nu, nu am sa scriu despre o dezamagire sau despre prietenul meu cel mai bun care, poate, a uitat de mine. Ci am sa scriu despre viitorul meu prieten cel mai bun! In curand voi avea pisica si sunt extrem  de bucuroasa! Inca nu am ales numele insa oscilez intre Mika si Hope. Poate ma ajutati voi sa aleg un nume potrivit pentru pisica mea. De cum am inceput sa imprastii vestea ca voi avea pisica am si inceput sa primesc replici de genul  : Stii cat te costa sa intretii o pisica lunar?  Nu ai ce face cu banii? Stii cat par lasa? Stii tu ce mofturoase sunt pisicile? Stii ca pot deveni periculoase daca nu le convine ceva?

OK! Nu m-am speriat si nici nu am dat inapoi de la ideea de a avea pisica! Nu vi se pare ciudat ca 90% dintre oamenii din jurul meu au zis ca sunt nebuna si mai bine imi gasesc alta ocupatie? Nu ne place scoala, jobul, salariul, criza, seful, un prof, licenta, un prieten( sau poate chiar nici unul!), un coleg, o emisiune la televizor, un fel de pizza. De ce sa nu ne placa un animal de casa? Fie ca este  peste, hamster, caine, pisica, papagal- ce rau poate sa ne faca daca stim sa il ingrijim si ii aratam iubire?

Majoritatea a devenit pesimista si chiar si cand e vorba de un animal de casa se vad, pentru prima data, dezavantajele. Sa nu uitam ca animalul de casa ne face sa fim protagonistii unor experiente unice, amuzante, de neuitat. Cu mare placere vom povesti :”Vaiii! Sa vezi ce mi-a facut pisica azi! Dupa ce am imbodobit pomul de Craciun, ea s-a urcat in varf si a cazut cu tot cu bradul artificial! Era asa o draguta!”. Apoi, nu putine sunt persoanele care mi-au spus ca animalele stiu cand nu te simti bine si au grija de tine, in felul lor. Cand ajungi acasa, obosit si suparat, un cocker sau o pisica iti poate face ziua putin mai frumoasa! Ajungi sa crezi, uneori, ca pisoiul sau catelul tau se poarta si te intelege ca un om!

Iubitorii si detinatorii de animale de casa stiu despre ce vorbesc. Animalele sunt, intradevar, prietenul de nadejde. Pe un animalut de casa nu il intereseaza daca esti bogat sau sarac, daca ai masina sau nu, daca esti aratos sau nu, daca esti in trend sau nu. Ele ofera iubire neconditionat, ele te plac asa cum esti!

Pe final, va recomand un film in care veti descoperi frumusetea adusa zi de zi de un catel…mai neastamparat, ce-i drept! Me and Marley este comedia in care facem cunostinta cu labradorul obraznic si amuzant, Marley.

(material publicat in revista IasulMonden)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.