Muzica pentru noi

Ascultam muzica atunci cand vrem sa ne distram, sa dansam, sa eliminam energiile negative. Ascultam muzica atunci cand plangem, suferim, iubim. Avem momente in care ascultam piese de calitate dar trebuie sa recunoastem ca avem momente in care ascultam si piese care nu au nicio noima insa ne induc o stare de bine.

Nu simtiti ca se pierde calitatea muzicii? Tot mai putini tineri asculta acea muzica veche, tot mai putini sunt interesati sa o descopere si sa „simta mesajul”. Ne putem gandi si la muzica de azi, cine nu stie cine e Akon? Insa cine ar putea sa recunoasca o piesa a celor de la The Fray dupa primele acorduri?

De asemenea, sunt foarte multi cei care asculta o piesa in limba engleza, le place la nebunie, o dau pe repeat in mp3, insa nu inteleg o boaba din acele versuri! Desi nu inteleg piesa, le place, o fredoneaza, o recomanda…Daca va place o piesa in alta limba atat de mult, macar cautati pe internet traducerea versurilor! Sa stiti si voi ce fredonati, ca poate din greseala injurati si nu stiti!

Nu voi critica niciun artist! Nu e artistul vinovat pentru ca se pierde calitatea din muzica ci publicul e! Artistii trebuie sa traiasca, sa vanda albume, sa aiba succes asa ca ei fac ceea ce publicul cere! Vrem piese cu si despre sex, bani, droguri, dragoste, femei usoare? Se pare ca asta cumparam si asta vom primi in continuare!

Nu vorbesc din postura omului care stie muzica ci, din contra, vorbesc din „scaunul” celui care a inceput sa descopere muzica cu mesaj si nu doar „zbantuiala”( cum ar spune parintii nostri).

Am invatat de la un coleg ca e bine sa ai 5 minute pe zi doar pentru tine, in care sa te retragi din zgomotul urban si sa te delectezi cu 2 piese care iti plac la nebunie, care te linistesc, care te duc pe un taram al viselor, care te fac sa zambesti sau care iti dau dinamica necesara unei zile aglomerate.

Voi ce muzica ascultati? Sa facem impreuna un playlist pentru o zi buna!

 

  1. foarte anonim says:

   fataaaa, esti cam dusa cu pluta.
   ai fi surprinsa sa stii cati fani au the fray in romania mai ales printre tineri. da si eu as putea sa-ti spun ca e the fray dupa primele acorduri.

   in rest, incearca sa fii si tu mai constructiva si sa nu-mi spui ca cerul e albastru. scapa de limbajul asta de lemn.

   sper sa-ti fie folositor.

   1. Anca Gilca says:

    @foarte anonim: ai fi surprins sa vezi cati tineri habar nu au de muzica buna si se plafoneaza doar la pseudo-vedete. Tu esti norocos ca ai pe langa tine oameni care iti impartasesc preferintele muzicale. incearca sa vezi si mai departe de grupul tau de prieteni..sa vezi realitatea. Acest post are un anume public tinta si poate ca tu nu te regasesti in el. Dusa cu pluta poate ca sunt…ca toti suntem intr-un fel sau altul. Constructiv esti cand faci ceva pentru tine, in primul rand. Eu fac ceva pentru mine si, poate, si pentru cei ca mine. Daca nu iti place “limbajul meu de lemn” poti da click spre alt blog:)
    Blogul este un jurnal si fiecare se exprima cum doreste si cum se simte mai bine!
    Multumesc de opinie:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.