Sa invatam sa luam pauze!

Nu prea mai uit la televizor ( asa e cand esti student), iar in zilele pline in care ajung la calculator la ora 18 ma pun la curent cu ce s-a mai intamplat in tara sau in strainatate cam tarziu.

Intr-o dimineata, am primit un sms, de la un prieten foarte bun, care m-a mirat: ” Anca, sa ai grija de tine! Sa nu muncesti sau sa te obosesti prea mult, sa mananci bine fiindca nu vreau sa clachezi!”. Sun si intreb :”Ce e cu acest mesaj? Eu ma simt foarte bine!” Argumentul a facut referite la ceea ce s-a difuzat saptamana aceasta la televizor: o tanara a fost internata in stare grava la Spitalul Universitar din Capitala. Cauzele: munca epuizanta, orele suplimentare si stresul de la birou.

Ne afundam in munca si in dorinta de a avea o viata cat mai usoara din punct de vedere financiar si uitam de sanatatea noastra, iar intamplarile nefericite pentru unii sunt lectii de viata pentru noi!  Sa spunem stop macar putin, sa invatam sa luam pauze si sa ne bucuram de cei din jurul nostru! La ce bun sa muncim si sa avem bani daca nu avem timp sa ne indeplinim dorintele si sa ne bucuram de roadele muncii noastre alaturi de cei dragi? Un copil o vrea pe mama lui acasa si nu pe managerul general al companiei, un sot doreste sa ia cina cu femeia pe care o iubeste si nu cu managerul de proiect stresat de deadline, iar o logodnica isi vrea iubitul langa ea la plimbarea prin parc si nu pe angajatul care tocmai a fost sanctionat financiar de sef.

Este foarte greu sa gasim un echilibru intre viata profesionala si cea personala insa o data gasit si stabilit acest echilibru putem spune ca avem sanse sa fim fericiti. Nu ne putem bucura de un succes profesional daca nu suntem apreciati de ce dragi noua si nu ne putem bucura de familie daca la locul de munca sunt probleme. Insa care parte primeaza? Jobul sau familia? Cred ca familia pentru ca din sanul familiei ne alimentam rezervorul iubirii( cum spune autorul Gary Chapman).

Sa ne oprim pentru un moment si sa ne gandim la noi, la fericirea noastra, la sanatatea noastra! Sa invatam sa luam pauze!

(articol publicat in revista IasulMonden)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.