In cinstea unei zile minunate!

Incercam zilele trecute să găsesc reţeta zilei perfecte, reţeta care să ne facă pe toţi să zâmbim seara şi să spunem :”Am avut parte de o zi minunată!”

Am pornit gândindu-mă la zilele bune pe care le-am avut în ultimul timp şi am analizat factorii care mi-au influenţat bunadispoziţie. Lista rămâne veşnic deschisă:  o cafea dulce, un duş rapid, soarele care bate în geam, aerul care te face să simţi primăvara cum adie uşor prin păr, haina subţire de primăvară, un telefon cu o veste bună sau cu o apreciere, o privire în oglindă, o îmbraţisare caldă, un bebeluş care se uită cu ochi mari la tine, un căţel care dă din coadă zglobiu sau o pisica ce miauna şi vrea alintată.  Nu-i aşa că măcar o data pe zi te întâlneşti cu unul dintre aceşti “factori”? In cazul acesta urmează întrebarea:  de ce nu avem parte de aceasta “zi minunată” în fiecare zi?

Trebuie să învăţăm să ne bucurăm de ceea ce ne înconjoară, de ceea ce avem şi ni se oferă! Cred că, din “factorii” expuşi mai sus,  partea cu privitul în oglindă este foarte importantă, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi: Amice cititor, uită-te în oglindă şi spune-ţi că eşti frumos, ca eşti mulţumit de aspectul tău fizic! Ignoră coşul de pe frunte, punctele negre, părul ciufulit sau vreun fir rebel, barba cam mare, sprâncenele care nu sunt chiar aranjate şi zâmbeşte cu toată încrederea!  Eşti frumos, eşti apreciat de cei care stiu să aprecieze (nu băga în seama comentariile negative) şi te simţi extraordinar de bine în pielea ta!

Hai! Curaj! Ieşi la aer! Nu-i aşa că ţi se pare că toată lumea îţi zâmbeşte, că vânzătoarea de la covrigărie e mai drăguţă, că tonomatul de cafea parcă a preparat cafeaua mai repede, că până şi controlorul RATP e mai simpatic? Nu-i aşa că simţi că ai toată puterea în mâini, că eşti capabil să semnezi orice contract, să ai cel mai bun proiect, să iei nota cea mai mare, să obţii jobul dorit sau să cucereşti băiatul/fata care îţi place?

Hai, dă-te jos din pat cu curaj şi mergi la oglinda! Infruntă orice temere, orice supărare, orice coş sau punct negru pentru ca TU azi vei avea o zi superbă!!!

(articol publicat in revista IasulMonden)

  1. T&T says:

    …de acord si e valabil si pentru tine! deci : “Hai, da-te jos din pat cu curaj si mergi la oglinda! Infrunta orice temere, orice suparare, orice cos sau punct negru pentru ca TU azi vei avea o zi superba!!!”

    P.S. Recent m-am tuns. Scurt! Jr spune ca arat ca un “angry bird” ! So what? Eu sunt cel mai frumos, cel mai inteligent, cel mai…,cel mai…. !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.