O inima cu 4851 de batai – Record mondial inregistrat la Iasi!

O inima cu 4851 de batai – Record mondial inregistrat la Iasi!

Radio Medeea a avut onoarea sa fie martor si “bataie de inima” la recordul inregistrat la Iasi.

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania si cei peste 140 de parteneri care s-au asociat evenimentului, au realizat, vineri, 11 decembrie 2009, Cea mai mare funda umana din lume, simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, eveniment care se este supus omologarii Guinness World Records.
La aceasta actiune care s-a desfasurat pe esplanada din fata Palatului Culturii Iasi, au participat 4851 de persoane, cu 1211 persoane mai mult decat la recordul precedent (stabilit in 2007 in Germania). Copii, batrani, adulti, adolescenti au zgribulit de frig pentru o cauza nobila, au pastrat 2 minute de reculegere in memoria persoanelor decedate de SIDA, au lansat baloane cu insemnele campaniei si au aprins lumanari in jurul quilt-urilor, inchinand un gand celor disparuti datorita acestui flagel. Participantii au primit fulare rosii, pentru ca funda formata sa fie funda rosie – simbolul international al solidaritatii cu persoanele infectate HIV.

Prezent la funda umana, Edmond McLoughney, Reprezentantul UNICEF in Romania a precizat ca „ziua de azi reprezinta un model de solidaritate fata de copiii si tinerii afectati de HIV/SIDA. Avem datoria de a continua si dupa aceasta zi eforturile noastre. Ziua Mondiala Anti SIDA reprezinta un moment în care UNICEF reitereaza angajamentul de a sprijini activitatile de prevenire si de raspuns în fata epidemiei HIV/SIDA”.
„Sentimentul de solidaritate poate uni oameni si dovada este in ceea ce s-a petrecut azi, cand la Iasi s-au strans oameni din toata tara. Le multumim tuturor in numele beneficiarilor nostri care au nevoie de acest gest, in numele familiilor celor care au plecat dupa o lupta grea cu boala si societatea. Astazi, impreuna cu cei prezenti la eveniment am scris un nou capitol in instorie si speram noi ca deschizandu-ne inima… oamenii vor deveni mult mai deschisi in acceptarea persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA si vor avea un comportament lipsit de riscuri”, a declarat Angela Achitei, Presedinte Executiv ADV Romania.

Echipa Radio Medeea este mandra ca in Romania se intampla astfel de activitati si felicita oamenii cu initiativa!

CategoriesForme diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2

mins
read

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.